ט”ו בשבט פורח ושמח במצפה אלומות 2019

כמה יפה הוא מראם של ענפי עץ השקד החשופים כשהם עוטים על עצמם בט”ו בשבט בגדי חג –מעטפת פרחים ורדרדים רכים ויפהפיים 
פריחתו מעלה בנו לרוב תחושת נוסטלגיה וזיכרונות מתוקים עוד מילדותינו כשהקסם הזה נגלה לראשונה לעינינו וריחו המתקתק של צוף הפרחים ליטף את אפינו 
בהמשך לפריחה יניב העץ שקדים טעימים, מזינים ומתקתקים, מתנה מין הטבע

עץ השקד הוא עץ ממשפחת הוורדיים, נפוץ מאד בארצנו בעיקר באזורי הגליל, הכרמל, השומרון ויהודה, זהו עץ מוגן ואסור לקטוף את פרחיו שגם כך יקמלו חיש מהר לאחר קטיפתם
רק לאחר כחצי שנה מהפריחה ייתן העץ את פירותיו – השקדים

פרי עץ השקד

הרמב”ם כתב על פירות השקד שהם טובים מכל פרי האילנות:

“והתאנים והענבים והשקדים לעולם טובים בין רטובין בין יבשין ואוכל אדם מהם כל צורכו, ולא יתמיד אכילתם אף על פי שהן טובים מכל פרי האילנות

ולא בכדי. זרעי השקד הם בריאים ומזינים מאד, ערכם התזונתי הוא רב ומגוון – הם עשירים בויטמינים, מינרלים, חלבונים , שומנים טובים ויסודות קורט חיוניים
מקור משובח לסידן, אשלגן, מגנזיום וויטמין E

מסגולותיהם העיקריות – משביעים, מקלים על העיכול, מקלים על צרבות, מחזקים עצמאות, שומרים על בריאות הלב וכלי הדם, מאזנים סוכר, מזינים ושומרים על העור

חשוב לדעת-

  • השריית השקדים חשובה מאד גם לניקיונם ובעיקר להפעלת אנזימים בשקד שיקלו מאד על העיכול ויעלו מאד את ערכם התזונתי, ההמלצה היא להשרות כ- 6 שעות
  • אין צורך לקלף את הקליפה החומה הדקה של השקדים אם לא אוכלים יותר מ- 10 שקדים ביום. בקליפה מצויה כמות גבוהה של נוגדי חמצון שאנחנו לא רוצים לפספס
  • השקדים מגבירים את תחושת השובע ולכן טובים מאד לשמירת על משקל תקין, למרות ערכם הקלורי
  • שקדים נמצאים בקטגוריה של ‘מאד מרוססים’ ולכן חשוב מאד לצרוך שקדים אורגניים

השקדים הם חומר גלם נהדר להכנת מאכלים מזינים וטעימים מאד: חלב שקדים, גבינת שקדים, חמאת שקדים, קמח שקדים ועוד

אצלינו, בחוות הבריאות ‘מצפה אלומות’, השקדים המושרים מהווים בסיס למגוון מתכונים ערבים לחיך ומזינים עד מאד. השקדים הם חלק בלתי נפרד מהתזונה המרפאה שלנו המוגשת במהלך סדנאות הניקוי, הריפוי וההתחדשות
לכבוד ט”ו בשבט, אנו מכבדים אתכם בשני מתכונים מופלאים עם שקדים מהמטבח שלנו

למתכון גרנולה לחצו על התמונה 🙂