
גרנולה כוסמת, זרעים ושקדים + חלב שקדים
מרכיבים:
5 כוסות כוסמת ירוקה
1/2 כוס זרעי חמניה
1/2 כוס זרעי דלעת
1/2 כוס שקדים
1/2 כוס זרעי פשתן
1 כוס פתיתי קוקוס (לא הכרחי)
2 כפיות קינמון
100 גרם אוכמניות מיובשות או צימוקים
1/2 ק”ג תמרים ללא חרצנים
1 כוס מים
משרים את הכוסמת (8 שעות)
משרים את האגוזים והזרעים (4 שעות)
אופן הכנה:
- שוטפים היטב את הכוסמת ואת זרעים ומעבירים לקערה.
- מרככים מעט את התמרים במים (אם התמרים לחים אין צורך) מעבדים אותם למחית ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבים אותם יחד.
- לשטח 6 כפות מהתערובת על כל תבנית אפיה מרופדת בנייר פרגמנט.
- לייבש 12 שעות במייבש מזון או בתנור עם טמפרטורה בת 45-50 מעלות בטורבו עד שהחלק העליון יבש. להפוך לצד שני ולייבש שוב עד שהגרנולה מתייבשת לגמרי מרטיבות.
- שוברים את הגרנולה לחתיכות או ריבועים.
לאחסן בצנצנות או קופסאות.
*ניתן לאחסן עד 3 חודשים.

למתכון של חלב השקדים 🙂