גרנולה כוסמת, זרעים ושקדים

גרנולה כוסמת, זרעים ושקדים + חלב שקדים

מרכיבים:
5  כוסות כוסמת ירוקה
1/2 כוס זרעי חמניה
1/2 כוס זרעי דלעת
1/2 כוס שקדים
1/2 כוס זרעי פשתן
1 כוס פתיתי קוקוס (לא הכרחי)
2 כפיות קינמון
100 גרם אוכמניות מיובשות או צימוקים
1/2 ק”ג תמרים ללא חרצנים
1  כוס מים

 

משרים את הכוסמת (8 שעות)

משרים את האגוזים והזרעים (4 שעות)

 אופן הכנה:

  1. שוטפים היטב את הכוסמת ואת זרעים ומעבירים לקערה.
  2. מרככים מעט את התמרים במים (אם התמרים לחים אין צורך) מעבדים אותם למחית ומוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבים אותם יחד.
  4. לשטח 6 כפות מהתערובת על כל תבנית אפיה מרופדת בנייר פרגמנט.
  5. לייבש 12 שעות במייבש מזון או בתנור עם טמפרטורה בת 45-50 מעלות בטורבו עד שהחלק העליון יבש. להפוך לצד שני ולייבש שוב עד שהגרנולה מתייבשת לגמרי מרטיבות.
  6. שוברים את הגרנולה לחתיכות או ריבועים.
    לאחסן בצנצנות או קופסאות.

*ניתן לאחסן עד 3 חודשים.

למתכון של חלב השקדים 🙂