חלב שקדים

חומרים:
1 כוס שקדים שהושרו במים 12 שעות
3 כוסות מים מסוננים
2-3 תמרים (תלוי בגודל)* או 1 כפית סילאן
1/2 כפית תמצית וניל טהור*
קמצוץ מלח
שקית ניילון/ניילון/בד גבינה

אופן ההכנה:
משרים את השקדים 12שעות או למשך הלילה. שופכים את המים.
שמים בתוך בלנדר את השקדים ו- 2 כוסות מים. טוחנים בבלנדר בערך דקה. מוסיפים את כוס המים השלישית וממשיכים לערבל. שופכים את תוכן הבלילה דרך שקית ניילון אל כלי קיבול (כד מיץ וכדומה) וסוחטים את כל הנוזל אל תןך הכלי, עד שנשארת בשקית רק מחית השקדים.
מחזירים את חלב השקדים אל הבלנדר ומוסיפים את התמרים ותמצית הוניל. מערבלים כך עוד כדקה עד שהתמרים נמעכים היטב ונבלעים בנוזל. מאחסנים בתוך כלי סגור במקרר עד שלושה ימים.