הורדת כולסטרול

חוות הבריאות- “מצפה אלומות”, מקנה לך את האלטרנטיבה ההוליסטית הבריאה, להתמודדות נכונה עם תופעת יתר כולסטרול בדם, זאת באמצעות ניהול אורח חיים טבעי והנהגת שיטת תזונה אורגנית ייחודית, התורמת להורדת כמות השומן, הורדת כולסטרול בדם ולהורדת רמת הטריגליצרידים ומעניקה לך את הידע והפרקטיקה המתאימה לרפוי המחלה.

שיטת הטיפול הייחודית שלנו להתמודדות עם תופעת יתר כולסטרול בדם:
“מצפה אלומות” הנה חוות בריאות ראשונה בתחומה בארץ, המבוססת על פילוסופיית הריפוי הטבעית של ד”ר אן ויגמור, הרואה את הגוף, הנפש והרוח כמכלול. בסדנאות שלנו מספקים את המענה הטיפולי השלם עבור אנשים הסובלים מדיסליפידמיה – יתר כולסטרול בדם, באמצעות תזונה המסייעת להפחתה משמעותית של רמות השומן והכולסטרול בדם, זאת באמצעות נקיטת הצעדים הבאים:

  1. תזונה צמחונית – שיטת התזונה הייחודית שלנו מורכבת מתפריט צמחוני אורגני עשיר ומגוון המורכב מויטמינים, מינרלים, סיבים וחומצות שומן אשר הוכחו כגורמים יעילים המסייעים בהפחתת רמת הכולסטרול בדם ובהפחתת הסיכון לטרשת עורקים.
  2. שתיית מיץ עשב החיטה – מיץ עשב החיטה גורם להמסת השומנים בדם, ולכן מסייע בהפחתת רמת הכולסטרול בדם. בנוסף לכך, מיץ עשב החיטה, אף תורם להפחתת משקל הגוף (קריטריון המוביל להפחתה של רמות הכולסטרול בדם) על ידי טיהור הרעלים והאצת חילוף החומרים בגוף.
  3. ניקוי הכבד באמצעות צום מיצים המועיל בהפחתת רמת הכולסטרול בדם.
  4. פעילות ספורטיבית ואיזון גוף ונפש – קריטריונים אלו, ידועים כגורמים המסייעים בהפחתת רמות גבוהות של כולסטרול בדם, ובשמירה על רמותיו המאוזנות. בסדנה שלנו מיישמים הלכה למעשה את הקריטריונים החיוניים הללו באמצעות סדנאות גוף ונפש כגון: יוגה, מדיטציה, הליכה, טאי צ’י, פלדנקרייז, סדנאות צחוק, חשיבה חיובית ועוד.

כולסטרול גבוה – האויב השקט של המאה ה-21:

מחלות לב הינן גורם התמותה מספר אחד בעולם המודרני. מחקרים מראים כי רמה גבוהה של כולסטרול בדם עשויה להוביל לידי טרשת עורקים, שנמצאה כאחד מן הגורמים העיקריים המובילים להתפתחות של מחלות לב. יחד עם זאת, כיום ניתן להתמודד עם הנטייה לפתח רמות גבוהות של כולסטרול בדם, באמצעות שילוב בין טיפול תרופתי ובין טיפול תזונתי וגופני שיטתי, טיפול משלב, אשר הוכח כיעיל במניעה ובהורדה של רמות כולסטרול גבוהות בדם.

אך תחילה, מהו כולסטרול?
כולסטרול, הנו תרכובת מולקולארית הבנויה מחומר שומני המצוי בזרם הדם ובתאי הגוף.
הימצאותו של כולסטרול בגופנו היא הכרחית, בשל העובדה כי כולסטרול אחראי על תהליכים ביוכימיים המתקיימים בגופנו כגון: בניית קרומי תאים, ייצור הורמונים ותהליכים שונים בגוף.

מהם התפקידים העיקריים של כולסטרול בגופנו?

  1. כולסטרול אחראי על בניית קרומי התא (הממבראנות) בגופינו.
  2. כולסטרול הנו אבן הבניין בייצור הורמונים – כולסטרול הנו מרכיב חשוב בבלוטת האדרנל, האמונה על ייצור הורמוני המין הזכריים טוסטסטרון, והורמוני המין הנקביים אסטרוגן ופרוגסטרון.
  3. כולסטרול הנו מרכיב חיוני לייצור ויטמין D.
  4. כולסטרול הנו מרכיב חשוב בתהליך ייצור מלחי המרה בכבד.
  5. כולסטרול אחראי למעטפת העצבית.

מהו מוצא ה-כולסטרול?
כולסטרול מגיע משני מקורות עיקריים:

  1. מקור אנדוגני – פנימי, זהו כולסטרול שמיוצר בגופינו על ידי הכבד (כ- 70%).
  2. מקור אקסוגני – חיצוני, זהו כולסטרול המגיע מהמזון הנכנס אל גופנו (כ- 30%) בעיקר על ידי תזונה, המבוססת על מאכלים מן החי כגון: בקר, עוף, דגים, ביצים, חמאה, גבינה וחלב.
  3.  

מבנה מולקולת כולסטרול:
כולסטרול הנו מולקולה בעלת מבנה של סטרואיד, תכונה, אשר מונעת ממולקולת הכולסטרול להיות מסיסה במים, ולכן מקשה על התנועה בדם. על מנת שמולקולת הכולסטרול תוכל לנוע בדם, עליה לחבור למעטפת חלבונית, המאפשרת את ניידות הכולסטרול בין תאי הגוף. החומרים המסייעים לניידות הכולסטרול בדם נקראים ליפו פרוטאינים, שהם התרכבות בין שומנים וחלבונים.

ניתן להבחין בשלושה סוגי כולסטרול (ליפו פרוטאינים) עיקריים:

  1. (HDL (High Density Lipoprotein ליפו פרוטאין בעל צפיפות גבוהה – זוהי תרכובת המכונה “כולסטרול טוב”, והיא מכילה 25% אחוזי כולסטרול. תפקיד ה- HDL בא לידי ביטוי בהעברת עודפי כולסטרול מהתאים, ומזרם הדם אל הכבד. עובדה, המייחסת לתרכובת זו יעילות במניעה של היווצרות משקעים וסתימות בעורקים, וכך למעשה מסייעת במניעה של מחלות לב.
  2. (LDL ׁ(Low Density Lipoprotein ליפו פרוטאין בעל צפיפות נמוכה – זוהי תרכובת המכונה “כולסטרול רע”, והיא מכילה 50% אחוז כולסטרול. תפקיד ה- LDL בא לידי ביטוי בהעברת כולסטרול מהכבד אל התאים. לפיכך, תרכובת זו אחראית להצטברות מזיקה של משקעים בעורקים, ולמעשה מגבירה את הסיכוי לחלות במחלות לב.
  3. (VLDL (Very Low Lipoprotein ליפו פרוטאין בעל צפיפות נמוכה מאוד – זוהי תרכובת שתפקידה להעביר טריגליצרידים (חומצות שומן) לרקמות, על מנת שישמשו כמצבור של אנרגיה או כמאגר של שומן. כאשר, רמה גבוהה של VLDL בדם עשויה להוביל למחלת לב כלילית.

מהן הרמות האופטימאליות של כולסטרול בדם?
רמת כולסטרול בדם, נמדדת לפי מיליגרמים ונקבעת על פי היחס בין רמת ה-HDL בדם לבין רמת ה-LDL בדם. להלן המדדים השונים של רמות כולסטרול בדם:
כולסטרול כללי:
ככל שרמת הכולסטרול הכללית גבוהה יותר, כך גובר הסיכוי לחלות במחלות לב.
רמת הכולסטרול הכללית בדם, אינה צריכה לעבור את ה- 200 מיליגרם, רמת כולסטרול כללית, גבוהה גבולית נעה בין 200 ל- 239, ואילו רמתכולסטרולכללית גבוהה מתחילה מ- 2400 מיליגרם ומעלה.

כולסטרול HDL:
ככל שרמת ה- HDL גבוהה יותר, כך קטן הסיכוי לחלות במחלות לב.
רמה אידיאלית של כולסטרול מסוג HDL מתחילה מ- 60 מיליגרם ומעלה, רמה טובה של כולסטרול מסוג HDL נעה בין 40 מיליגרם ל- 599 מיליגרם, ואילו רמה נמוכה של HDL מתחילה מ-400 מיליגרם ומטה.

כולסטרול LDL:
ככל שרמת ה- LDL גבוהה יותר, כך גובר הסיכון למחלות לב.
אנשים הנמצאים בסיכון גבוה למחלות לב, צריכים לשאוף להגיע לרמה של מתחת ל-70 מיליגרם של כולסטרול מסוג LDLL.

ככלל, רמה רצויה של כולסטרול מסוג LDL נעה בין 130 מיליגרם ומטה, רמה גבולית של כולסטרול מסוג LDL נעה בין 130 ל-159 מיליגרם, ואילו רמה גבוהה של כולסטרול מסוג LDL מתחילה מ-1600 מיליגרם ומעלה, ומשמעותה הגברת הסיכון למחלת לב.

מהן הסיבות הגורמות להימצאות של רמות כולסטרול גבוהות בדם?
הקריטריונים העיקריים, הגורמים ליתר כולסטרול בדם, הם:

    1. תורשה – גנטיקה והיסטוריה משפחתית המשפיעה על קצב ייצור ה- כולסטרול בדם ועל רמתו, ולכן עשויה להגביר את הסיכון למחלות לב.
    2. תזונה – הרגלי תזונה לקויים, המורכבים מתפריט המכיל מזון העשיר בשומנים רוויים וכולסטרול (בשר אדום, ביצים ומוצרי חלב עתירי שומן), עשויים לגרום למצב של יתר כולסטרול בדם ולמחלות לב.
    3. השמנה – עודף משקל גורם לעלייה ברמות ה-“כולסטרול הרע” מסוג LDL ולירידת ברמות ה-“כולסטרול הטוב” HDL.
    4. מחלות, כגון: תת פעילות בלוטת התריס, סוכרת ומחלת כליות, עשויות לגרום לעודף של שומנים בדם ולכולסטרול גבוה.
    5.  נטילת תרופות כגון: גלולות ואסטרוגן, אף הן עשויות לגרום לעלייה ברמת ה-כולסטרול בדם.
    6. גיל – מגיל 60 ומעלה יש נטייה לפתח רמות גבוהות של כולסטרול ו-LDL בדם.
    7. מין – לגברים יש נטייה לפתח רמות כולסטרול גבוהות יותר מאשר נשים (בעיקר משום שנשים בגיל הפוריות, מייצרות כמויות עודפות שלכולסטרול טוב מסוג HDL ובכך מפתחות “חיסון טבעי” נגד כולסטרול), אם כי המצב משתנה בגיל הבלות.
    8. עישון – גורם לעליית רמת הכולסטרול בדם.
    9. מצב נפשי – במצבי לחץ ומתח נפשי הגוף מפריש חומר בשם קורטיזון, המכיל כולסטרול.

מהם הסימפטומים המעידים על דיסליפידמיה – יתר כולסטרול בדם?
אין סימפטומים מובחנים המעידים על רמה גבוהה של כולסטרול בדם, ולכן מכונה הכולסטרול כמחלה השקטה של המאה. לעיתים, הסימן הראשון של המחלה עשוי להיות התקף לב או דום לב, ומכאן יש חשיבות רבה לביצוע של בדיקות דם שגרתיות, מדי חמש שנים (או מדי שנה לאנשים הנמצאים בקבוצת סיכון), לגילוי מוקדם של דיסליפידמיה- יתר כולסטרול בדם.

אם כך, מהן הדרכים להורדת כולסטרול בדם?
ראשית, חשוב לזכור כי רמת הכולסטרול בדם ניתנת לשינוי, וכי הפחתתה עשויה לתרום לדלדול הצטברות הכולסטרול בעורקים, ועל ידי כך להקטנת הסיכון לפתח מחלות לב. שנית, על מנת להוריד את רמת הכולסטרול בדם, יש לנקוט באמצעים הבאים:

  1. טיפול תרופתי מתאים
  2. הפחתת משקל הגוף
  3. הימנעות מעישון
  4. פעילות גופנית
  5. תזונה נכונה – המורכבת בעיקר מתפריט העשיר בסיבים, עמילן וויטמינים (מזון מהצומח) ודל בכולסטרול, נתרן, שומנים ושומנים רוויים.

 לסיכום, המפתח להפחתת רמת הכולסטרול בדם טמון בסיגול אורח חיים בריא, מוקפד ומאוזן יותר לגוף ולנפש. ביקור בחוות הבריאות “מצפה אלומות” היא כתיקון המהווה מצפן ערכי ומעשי לחיים נכונים, טבעיים ובריאים. וככלל מקנה כלים לתזונה נכונה ודלת שומנים, המורידה בצורה דרסטית את רמות הכולסטרול הרע בגוף, ובכך מפחיתה את הסיכוי למחלות לב.

היי, אנחנו בית הבריאות אלומות , נעים להכיר!

אם חיפשת מידע על סדנאות סוכרת, סדנאות ירידה במשקל, ניקוי גוף ושליטה בסוכר
זה המקום הנכון! אם אין לך זמן לקרוא, אפשר לדבר או להתכתב עם נציג ולקבל תשובה מהירה.  

רק כמה פרטים ואנחנו חוזרים אלייך >

    מבטיחים שלא נציף את תיבת המייל שלך, ותמיד ניתן להסיר את עצמך בקליק אחד

    האתגר האמיתי שלך היום הוא לנהל אורח חיים נכון, כזה שיעניק לך אושר וחיוניות לאורך זמן. ⭐️⭐️ההרשמה לסדנאות פתוחה! יש לך הזדמנות להתחיל מחדש ממש עכשיו⭐️