מרק גריסים עדשים שחורות ופטריות
שימו לב, לא גריסי פנינה – הם מקולפים! אלא גריסים רגילים, בקליפתם הדקה ומלאת הערכים התזונתיים.
ערכים תזונתיים מיוחדים: כרום – מינרל המאזן רמות סוכר, סיבים מסיסים –נדירים יחסית בתזונתנו,ויטמיני B , מינרלים-סידן,ברזל, מגנזיום ואבץ ומעט חלבון.
הגריסים מתאימים לסוכרתיים כיוון שבעלי ערך גליקמי נמוך מרוב הדגנים.
******************************************************************
תבשיל / מרק גריסים, עדשים שחורות ופטריות שיטאקי
מצרכים:
כוס עדשים שחורות
כוס גריסים מלאים (עדיף לא גריסי פנינה)
כוס פטריות שיטאקי
5 גבעולי סלרי + חופן עלי סלרי
בצל גדול או 2 בינוניים
5 שיני שום
צרור כוסברה
2 בטטות קטנות
רוטב סויה לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
מים
אופן ההכנה:
משרים את הגריסים והעדשים (אפשר משעתיים ועד יומיים)
לסיר גדול מסופים 3 כפות שמן זית ולתוכו את הבצל כאשר הוא קצוץ, עד להזהבה
מוסיפים שיני שום פרוסות עד להשחמה קלה
מוסיפים קוביות בטטה, גבעולי סלרי חתוכים קטן, חופן עלי סלרי קצוצים, צרור כוסברה קצוצה, ופטריות שיטקאי חתוכות
משאירים להתחמם בסיר על אש בינונית תוך כדי ערבוב בכף עץ
מוסיפים את הגריסים והעדשים המושרים
לאחר כ- 3 דקות, מתבלים: רוטב סויה, פלפל שחור, מוספים מלח אם רוצים. מערבבים היטב.
מוסיפים מים עד לכיסוי התכולה וקצת יותר
מביאים לרתיחה ומשאירים להתבשל על אש נמוכה כ – 40 דקות.
שמים לב כל פעם כמה מים רוצים להוסיף על מנת להגיע לתבשיל/ מרק – מה שרוצים.
כמה שזה טעים…. לבריאות ולשובע
מוגש באהבה ע”י שרית עזריאל, יועצת לאורח חיים בריא מטעם חוות הבריאות ‘מצפה אלומות’
למתכונים נוספים, טיפים, המלצות ודיונים -מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו ‘מצפה אלומות אתכם גם בבית’