במהלך סוף השבוע נעמוד על העקרונות הקיומיים של היין והיאנג וביטוים בעולם הגנים בסין ויפן. נטעם מהפילוסופיה הסינית של ספר הדאו, וניישם את מה שלמדנו בהתבוננות על הגוף והתזונה: נלמד איך לאבחן האם את/ה טיפוס יין ויאנג, ואיזה מאכלים ותבלינים מתאימים לך לאכול.
בתכנית :
על המנחות:
גב’ ענת אסיה מטפלת ומורה לרפואה סינית, חוות הבריאות באלומות
ענת מטפלת ומורה לרפואה סינית, שיאצו, תזונה וצ’י קונג מאז 1994. מורה לפילוסופיה של הרפואה הסינית העתיקה, ועובדת בחוות הבריאות באלומות משנת 2006 . ציירת, וחובבת נלהבת של תרבות סין ויפן.
ד”ר אילת זהר מרצה בכירה, החוג לתולדות האמנות, אוניברסיטת תל אביב
אמנית וחוקרת תרבות ואמנות בסין וביפן.
אילת חייתה ביפן במהלך שנות ה80 וה90, מתוכן תקופה ארוכה גם במקדש הזן הושינג’י, בעיר אובמה (מחוז פוקואי). בשנים האחרונות והיא מגיעה ליפן מדי שנה לטובת מחקרה ועבודת ארכיונים (של צילום עכשווי והיסטורי ביפן). בין 1994-96 היא למדה לתואר שני באמנות (ציור דיו) באקדמיה המרכזית לאמנות, בייג’ינג. אילת קיבלה את הדוקטורט מאוניברסיטת לונדון, ועבדה גם באוניברסיטת סטנפורד, מכון סמית’סוניאן, ובאוניברסיטת ייל.
במהלך סוף השבוע אילת תיתן הרצאות העוסקות ביחס לטבע במזרח-אסיה, על גנים בסין ויפן, תנחה מדיטציית זָאזֶן, ותדגים סידור פרחים (איקבנה) בסגנון אוהרה, ובסגנון סוגצו.