מרכיבים:
½ כוס קינואה מושרית ומונבטת (לנקות מאבנים ולכלוך)
1 בצל קצוץ
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
1 עגבניה קצוצה
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל
½ שן שום קצוצה
½ כפית ג’ינג’ר מגורר.
רוטב טחינה מוכן
אופן הכנה:
להשרות את הקינואה במים 3 שעות ולהנביט 12 שעות.
לאדות בצל במעט מים, לשטוף את הקינואה, לסנן ולהוסיף.
לאדות גם את הקינואה עם הבצל כ-2 דקות. להוסיף את קוביות הבטטה והעגבניה החתוכה הקצוצה.
לכסות ב- 1.1/4- כוסות מים. להרתיח, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ולהנמיך את האש. לכסות. לבשל על אש קטנה כ30- דקות. להוסיף בסוף, לפני ההגשה את השמן ולערבב הכל.
לפזר מלמעלה שום וג’ינג’ר קצוצים דק. להגיש עם רוטב טחינה וסלט