שליטה בסוכרת – סדנה בפיקוח רפואי

רוצים לשלוט בסוכר באופן טבעי?

סדנה בפיקוח ד”ר חיים רוזנטל

בסדנה האחרונה שהתקיימה ביוני 2021 השתתפו מעל 50 אורחים – רבים מהמשתתפים סיפרו שהחוויה הייתה מעצימה, ביום השלישי הספקות התפוגגו והשינוי התחיל להראות סימנים ראשונים

כל המשתתפים סיימו את הסדנה ניקוי בהצלחה עם מוטיבציה לשינוי ושמירה חכמה על הבריאות.

לקבלת יעוץ חינם לגבי התאמה לסדנה –  השאירו לנו פרטים:

    קצת על מחלת הסכרת: 

    מדי שנה עולה מספר חולי הסוכרת בארץ ובעולם במהירות ובהתמדה

    הגורמים  העיקריים למחלת הסוכרת הם הזדקנות האוכלוסייה ועלייה במספר האנשים עם גורמי הסיכון למחלה, בעיקר- עודף משקל וחוסר פעילות גופנית

    על פי נתונים שנאספו, מספר חולי הסוכרת מסוג 2 בעולם יגיע בשנת 2025 ל-319 מיליון, ועוד 418 מיליון יסבלו מהפרעה בהעמסת סוכר

    בישראל מחלת הסוכרת היא מהשכיחות ביותר מבין המחלות הכרוניות ומהווה נטל כבד על החולה ועל משפחתו.

    המצבים היותר בעיתיים של מחלת הסוכרת הנם המצבים של סיבוכי המחלה: רטינופתיה,(פגיעה ברשתית העין) נפרופתיה (פגיעה בכליות) ,קטיעות גפיים ועוד. על חולי הסוכרת לטפל ולשמור על עצמם ככל שניתן מפני סיבוכים קשים אלו.

    החדשות הטובות הן כי איבוד של פחות מ 10% של משקל הגוף שלך יכול להפחית את הסיכון בהתפתחות המחלה ואפילו לגרום לנסיגתה, ובטח שלא להגיע לסיבוכיה. פעילות גופנית יחד עם צמצום קלורי – מהווים דרך יעילה ביותר ובטוחה להפחתה משמעותית בהתפתחות המחלה ומניעת סיבוכים אם כבר קיימת.

    אז איך עושים את זה? – צמצום קלורי:

    1. גישה אחת –כנראה המדויקת ביותר היא חישוב קלורי– מתחילים לספור את הקלוריות בכל מזון שאנו אוכלים, לאחר מכן בהדרגה מפחיתים את מספר הקלוריות ב250-500 קלוריות פחות ליום- ואת זה עושים ע”י הורדת מזונות עתירי קלוריות במזון או בהפחתת גודל כל מנה/ ארוחה. באינטרנט ישנן טבלאות רבות המפרטות ערך קלורי פר מוצר מזון- השתמשו בהן לחישוב. חפשו את רכיבי המזון בעלי הערך הקלורי הנמוך והחליפו אותם באלה עם הערך הקלורי הגבוה אותם הייתם רגילים לצרוך.
    2. גישה נוספתהגבלת כמות המזון שאתם אוכלים – אם הייתם רגילים לכמות מסוימת של מזון בכל ארוחה – אכלו פחות ממנה, לכו על ארוחות קטנות ומפוזרות לאורך כל היום, כלומר צמצום כמות האוכל – ודרך זה תצטמצם גם הצריכה הקלורית.

    לא משנה מה השיטה שתבחרו, מחקרים מראים כי הגישה המוצלחת ביותר כרוכה בעובדה שיש לכם תפריט קבוע עם לוח זמנים קבוע לארוחות שלכם. כולל ארוחות הביניים. תכנון של אכילה בכל ארבע שעות עם ארוחות ביניים יאפשר לכם לשלוט בתחושת הרעב.גם תיעוד – כלומר ניהול יומן אכילה רשום מסייע לכם להיות מודעים יותר ולעקוב אחר מסלול התזונה שלכם ובכך בעצם גם לבדוק האם מה שאתם עושים אכן משיג את המטרה. גם אחרי שהשלתם את הקילוגרמים העודפים- דבקות בשגרת אכילה קבועה ומסודרת מגדילה משמעותית את הסיכויים לשמור על המשקל החדש.

    כמה טיפים תזונתיים לאכילה בריאה מחוץ לבית המותאמת לירידה במשקל ולהתמודדות עם מחלת הסוכרת:

    אכילה היא דרך חיים עבור אנשים רבים. לרוב הבחירות שלנו במזון שאנו אוכלים הן עניין של נוחות בלבד: סנדוויץ’, מאכלי המעדנייה בסופרמרקט, או הזמנת ארוחות בבתי קפה או מסעדות- כל אלו הרבה יותר נוחים ליישום מאשר להכין בעצמינו את האוכל, עניין של זמן ושל התעסקות ואפילו של טעם.אם בכל זאת בחרתם לאכול בחוץ, נסו לשמור על הכללים הבאים על מנת עדיין לשמור על תכנון נכון של ארוחות בריאות בכדי להמשיך לקיים אכילה בריאה המתאימה לצרכים והמטרות שלכם (מניעה/ טיפול במחלת סוכרת ע”י ירידה במשקל  בעזרת צמצום קלורי)

    1. התייעצו עם צוות המסעדה -על אופן הכנת המזון ותכולתו, זה יעזור לכם לבחור את הבחירות המתאימות עבור המטרה שלכם
    2. פחות זה יותר- פחות שמנים מתועשים ושומן -יותר בריאות וצמצום קלורי- אם אתם אוכלים בשר- בחרו סוג בשר רזה, אם זה עוף אז ללא העור ודגים לא שמנים, בחרו בשיטות הכנה בריאות- אפייה, בישול , אידוי ולא טיגון, צרכו פחות או בכלל לא רטבים שמכילים המון שמן
    3. הישארו תמיד בשליטה ובקרה- אם הוגשה לכם מנה שהיא בכמות גדולה יותר מהמנות שהתחלתם לאכול בצמצום הקלורי- הורידו מהצלחת מה שנראה לכם מיותר כרגע ובקשרו לארוז ב’דוגי בג’ , אל תוותרו לעצמכם.
    4. נסו תמיד להזמין מרכיב נוסף למנה שלכם שהוא ירקות– ירקות לא עמילניים (תפ”א, בטטה) אלא ירקות ירוקים יותר כמו ברוקולי, שעועית ירוקה וכדומה, אלו יעזרו לכם להתמלא ועדיין לשמור על צריכה קלורית נמוכה , ללא עליה ברמת הסוכר ולהמשיך בתכנית. ראינו שצמצום קלורי , אכילה בשעות קבועות, בחירה נכונה של מזונות בעלי ערך קלורי נמוך או הפחתה בכמות הכללית של המזון אותו אנו אוכלים –תורמים בעצם לירידה במשקל.

    אותה הירידה במשקל ( פחות מ- 10% ממשקל הגוף) תגן עלינו מפני התפתחות מחלת הסוכרת, שכן עודף משקל הנו גורם סיכון עיקרי להתפתחות והדרדרות המחלה וכפי שציינתי גם בתחילת מאמר זה חייב להיות משולב עם פעילות גופנית.

    הפעילות הגופנית מסייעת בהכנסת הסוכר לתאים ובכך מפחיתה את רמתו בדם. אז זכרו-

    • צמצמו את צריכת הקלוריות במזון- היעזרו בטבלאות ערך קלורי פר מזון’ הפחיתו את כמות המזון שאתם אוכלים
    • אכלו מנות קטנות יותר, בכלים קטנים יותר, אכלו כל ארבע שעות ארוחות קטנות+ ארוחות ביניים בריאות (פירות, אגוזים)
    • נהלו יומן אכילה, היו מודעים ועקביים ובדקו שמה שאתם עושים אכן עובד
    • אכלו בשעות קבועות, פתחו שגרת אכילה קבועה
    • אם אתם אוכלים בחוץ- ישמו את הכללים המפורטים מעלה, אל תוותרו לעצמכם
    • שלבו פעילות גופנית אירובית מתונה- כל יום, זה מסייע להורדת הסוכר בדם
    • אכלו מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך- המעלים באיטיות את רמת הסוכר בדם – ישנן טבלאות של אינדקס גליקמי פר מאכל, באינטרנט, בספרות

    שבוע סכרת באלומות – לפרטים היכנסו כאן – סדנת סוכרת באלומות בפיקוח רפואי

    לסיפור ההצלחה של מאלי מרקוביץ (21 ק”ג פחות והפסקת תרופות לסוכרת) – לחצו כאן

      היי, אנחנו בית הבריאות אלומות , נעים להכיר!

      אם חיפשת מידע על סדנאות סוכרת, סדנאות ירידה במשקל, ניקוי גוף ושליטה בסוכר
      זה המקום הנכון! אם אין לך זמן לקרוא, אפשר לדבר או להתכתב עם נציג ולקבל תשובה מהירה.  

      רק כמה פרטים ואנחנו חוזרים אלייך >

        מבטיחים שלא נציף את תיבת המייל שלך, ותמיד ניתן להסיר את עצמך בקליק אחד

        האתגר האמיתי שלך היום הוא לנהל אורח חיים נכון, כזה שיעניק לך אושר וחיוניות לאורך זמן. ⭐️⭐️ההרשמה לסדנאות פתוחה! יש לך הזדמנות להתחיל מחדש ממש עכשיו⭐️