רוטב סלט מוקרם בניחוח מזרחי

החומרים:
1 כוס גרעיני חמנייה שהושרו, או שקדים, או שומשום (שווה ל-¾ כוס לפני ההשריה)
½1 שיני שום קצוץ
1/2 כוס כוסברה
1 כפית מלח אטלנטי
3 כפות מיץ לימון (בערך 1 לימון)
1/8 כוס שמן פשתן או שמן זית
1/2 כפית אבקת כמון

אופן ההכנה:
לערבל את כל הרכיבים בבלנדר עם כוס מים מטוהרים.
להגיש על סלט עלים ירוקים. ניתן לאחסן במקרר עד שבועיים. אם הרוטב מסמיך כעבור זמן,
ניתן להוסיף לו מים.