מרכיבים:
3 כוסות גזר מרוסק
½ 1 אבקת עגבניות מיובשות
1 כוס מים
½ כוס בצל חתוך גס
2-3 שיני שום כתושות
2 כפיות מלח
2 כפיות מיץ לימון
2 כפיות עשבי תיבול מיובשים
2 כוסות פשתן טחון
2 כוסות זירעי פשתן מושרים ל- 8 עד 12 שעות ב- 4 כוסות מים
½ כוס עישבי תיבול טריים
הוראות הכנה:
יש להכניס למעבד מזון את הגזר, אבקת עגבניות מיובשות, מים, בצל, שום, מלח, לימון, עשבי תיבול מיובשים ולערבל עד קבלת מרקם חלק.
להוסיף את עשבי התיבול הטריים ולערבב בפולסים.
להעביר את התערובת לקערה גדולה ולהוסיף את זרעי הפשתן והפשתן הטחון. להערבב היטב.
למרוח באופן שווה ½ 2 כוסות מהבלילה על מגש עם טפלקס של מייבש המזון.
לחרוץ את הקרקרים ולהכניס למייבש המזון בחום של 1050 ל 12 שעות
להפוך את הקרקרים ולקלף מהם את נייר הטפלקס. להחזיר למייבש מזון לעוד
2-4 שעות. עד שהקרקר יבש לגמרי.
לשמור את הקרקרים בכלי אטום עד 3 חודשים.