כמות: כ- 35 קרקרים
החומרים:
½ 2 כוסות קינואה מונבטת
1 כוס בצל אדום קצוץ
1 כוס כרוב ירוק קצוץ
1 כפית מלח ים
1 כוס מים מסוננים
3 כפות זרעוני כרוויה (קימל)
אופן ההכנה:
משרים את הקינואה במים למשך הלילה. בבוקר מסננים ומנביטים על נפת קמח או מגש הנבטה. שוטפים במים מטוהרים פעמיים ביום. אחרי 24 שעות של הנבטה הקינואה מוכנה.
מערבלים בממחה רב עצמה או במעבד מזון את כל החומרים מלבד זרעוני הכרוויה.
משטחים שכבה דקה של העיסה על גבי דף אפיה או דף טפלקס של מייבש מזון מסוג
(Excalibur Dehydrator).
חורצים חריצים לפי גודל הרקיקים. מפזרים את הקימל מלמעלה. מכניסים למייבש מזון לחום של
125 מע’ פרנהייט למשך שעתיים ואח”כ מנמיכים ל-105 מע’ למשך עוד 5-6 שעות.
כשהרקיקים מתייבשים, מחליפים לצד שני וממשיכים לייבש עוד כשעתיים-שלוש, או עד שהרקיקים יבשים כליל.