קח פרי ותהיה לי בריא!

על יתרונותיהם המופלאים של הפירות

פירות - טעימים וחיוניים לבריאותנו

פירות חיוניים מאוד לבריאותנו, מספקים לגוף מינרלים וויטמינים, נוגדי חמצון ורכיבים נוספים הנחוצים לפעילות תקינה של הגוף ולמניעת מחלות שונות. כמו כן, הם מספקים סיבים תזונתיים המאפשרים פעולת מעיים תקינה.
הפירות מהווים סוכר טבעי ואנרגיה זמינה לגוף המשפרת את הערנות, הזיכרון וכושר הלימוד, ואת היכולות בפעילות היומיומית ובפעילות גופנית.

מומלץ לאכול פירות טריים, מאחר שייבושם מרכז את הסוכר בפירות לרמה שלגוף קשה יותר לעכל. בנוסף, כדאי לאכלם בשלמותם, לא כמיץ, מאחר שהסיבים בפירות מאטים את קצב ספיגת הסוכר לרמתו הטבעית. כל מזון עדיף לאכול שלם, בצורתו הטבעית (לגבי שייק ירוק הסיפור שונה, כיוון שהעלים הירוקים מאזנים את רמות הסוכר ומכילים חומרים חיוניים משלהם, כמו כן בשייק נשמרת תכולת הסיבים לעומת מיץ צלול).
למרבה המזל רוב האנשים אוהבים פירות, לילדים יש נטייה טבעית לאכלם.
הצורך התמידי שלנו למתוק הוא אות מהטבע שדוחק בנו לאכול די והותר פירות שיספקו לנו את הפחמימות הפשוטות שמתדלקות כל תא בגופנו, במקום לאכול ממתקים, אכלו פירות!

מדוע חשוב לצרוך פירות?
1. מכילים סיבים תזונתיים מסוג המסיסים ובלתי מסיסים שמאוד משמעותיים למערכת העיכול ואף למערכת החיסון, חלק מהסיבים מהווים מקור להתרבות חיידקים טובים במעי, לחיידקים אלו תפקיד חשוב ביצירה של חומרים המשפיעים גם על מערכת החיסון.
2. מכילים נוגדי חמצון – הגוף כל הזמן עובר תהליכים דלקתיים, כשאין מספיק נוגדי חמצון בגוף יש נטייה של הגוף להתפתחות דלקות (הכוונה לדלקות ברמת התאים והרקמות של הגוף) והזדקנות של תאים בגוף.
3. מכילים ויטמינים ומינרלים ממש כמו שהם, בצורתם הטבעית– העדר של מרכיבים אלו יכולים אף לגרום למחלות שונות כגון מחלת הברי ברי (העדר ויטמין B1) או מחלת הצפדינה (העדר ויטמין C),
מחלות אלו התגלו לראשונה בתקופות שונות אצל ימאים שיצאו להפלגות ממושכות שבמהלכן ניזונו בעיקר מאורז מקולף ופחמימות פשוטות.

חשיבות הצבעים השונים בפירות:
הצבענים, שמקנים לפרי את צבעו והופכים אותו למושך ומפתה, הם חומרים טבעיים פעילים שמכונים פיטוכימיקלים או נוגדי חמצון. החומרים הטבעיים הפעילים מיועדים לשמור על הפרי מפני מזיקים ומפני קרינת השמש.
התכונות הללו תורמות לחיזוק מערכת ההגנה של גוף האדם ומסייעות לו למנוע תחלואה בעזרת אכילת פירות.
ככל שהצבע של הפרי חזק יותר, (למשל הצבע הסגול הכהה של תותי עץ או האדום העז של דובדבן טרי) כך ריכוז החומרים הפעילים (פיטוכימיקלים) שבו גבוה יותר .גם מיצי פירות מכילים פיטוכימיקלים, אך כשסחוטים וצלולים, חסרים את הסיבים התזונתיים ובכך ערך האינדקס הגליקמי שלהם עולה.

אינדקס גליקמי: מערכת דירוג המבוססת לפי השפעת פחמימות על רמת הגלוקוז בדם, הפחמימות שמתפרקות במהירות ובקלות במהלך תהליך העיכול, מביאות לעליה מהירה וחדה ברמת הגלוקוז בדם, למשל תפוח אדמה וקמח לבן.
פחמימות המתפרקות לאט, משחררות גלוקוז באופן הדרגתי למערכת הדם והן בעלות מדד גליקמי נמוך, למשל תפוח עץ. פחמימות מקמח שיפון יתפרקו בהדרגתיות בהשוואה לקמח לבן, שיתפרק מהר יותר.

סוגי פירות עם תכונות מיוחדות:
פירות עשירים בוויטמין A (קרוטנואידים): מנגו, משמש, מלון כתום, אפרסמון, ענבים אדומים.
פירות עשירים בוויטמין C: פירות הדר, קיווי, תות שדה, מלון, גויאבה, פפאיה.
פירות עשירים בחומצה פולית: תפוז, מלון, אוכמניות.
פירות עשירים באשלגן: בננה, פירות הדר, פירות יבשים (מומלץ אורגניים ובמידה מועטה), מנגו, מלון.
פירות עשירים בסיבים תזונתיים: חרובים, פירות יער, פירות הדר, מנגו, בננה, אפרסמון, תפוח, אגס.
פירות בעלי אינדקס גליקמי נמוך: דובדבנים, פירות יער, תפוח, אגס, אפרסק, שזיף, פירות הדר, משמש (גם יבש).

המלצות חמות לקיץ:
• פיתחו את הבוקר עם קערת אבטיח או מלון, פירות שמומלץ לאכול בנפרד מפירות אחרים בשל ריכוז הסוכר הטבעי בהם, אשר בשילוב עם פירות נוספים יכול להכביד על העיכול. הסוכר הטבעי יעניק לכם אנרגיה זמינה לתחילת היום והנוזלים הרבים שמכילים פירות אלה הופכים אותם מושלמים לעונת הקיץ.
• איכלו פירות כארוחה בפני עצמה על מנת לקבל את מלוא הוויטמינים והמינרלים וכדי למנוע תסיסה במערכת העיכול, שהרי הסוכר כאמור היא האנרגיה הזמינה ביותר בגוף ולכן הגוף ראשית מפרק אותו ורק אחר כך פונה ליתר מרכיבי המזון. ככל שמזון נשאר זמן רב יותר במערכת העיכול, כך הופך לתוסס יותר ויכול לגרום לאי נעימות במערכת.
• הכינו סורבה פירות לילדים ומבוגרים במקום גלידה תעשייתית המכילה כמויות אדירות של סוכר לבן. השתמשו בפירות שאתם אוהבים: פירות יער, מנגו, בננה ועוד…הקפיאו מראש וכשמתחשק גלידה פשוט טוחנים בבלנדר, אפשר להוסיף חלב צמחי כמו שקדים ולקשט בשבבי קקאו.

• הערה חשובה! במקרה של אתגר רפואי כמו סוכרת או סרטן, ההמלצות שונות ויש להיוועץ בתזונאי/ת או נטורופת/ית.

שם המחבר: שירלי קמינגס

היי, אנחנו בית הבריאות אלומות , נעים להכיר!

אם חיפשת מידע על סדנאות סוכרת, סדנאות ירידה במשקל, ניקוי גוף ושליטה בסוכר
זה המקום הנכון! אם אין לך זמן לקרוא, אפשר לדבר או להתכתב עם נציג ולקבל תשובה מהירה.  

רק כמה פרטים ואנחנו חוזרים אלייך >

    מבטיחים שלא נציף את תיבת המייל שלך, ותמיד ניתן להסיר את עצמך בקליק אחד

    האתגר האמיתי שלך היום הוא לנהל אורח חיים נכון, כזה שיעניק לך אושר וחיוניות לאורך זמן. ⭐️⭐️ההרשמה לסדנאות פתוחה! יש לך הזדמנות להתחיל מחדש ממש עכשיו⭐️