צרבת

כיצד שורדים צרבת?

וליתר דיוק, האלטרנטיבה הטבעית להתמודדות עם צרבת וטיפים טבעיים למניעת חזרתה.

אחד מהסממנים המובהקים, המעידים על הרגלי תזונה לקויים בעולם המערבי הוא צרבת.
צרבת היא תחושה של שריפה, המתחילה בקיבה, ומשם נפוצה לבית החזה, הפה, הצוואר ומקומות נוספים בגוף. מדובר בסימפטום, העשוי לתקוף כל אחד ואחת מאיתנו לפחות פעם אחת בחיים. ולראייה, מחקרים מצביעים על כך שכ- 20% מהאוכלוסייה, סובלים פעם בשבוע מבעיות צרבת.
היות וכך, מתחזקת השאלה מהם הגורמים המסייעים להישנות התופעה? וכיצד ניתן למנוע את חזרתה? על כך, ועוד בכתבה הבאה.

מהי צרבת?
צרבת היא סימפטום המתרחש כאשר חומצות קיבה עולות מהקיבה לוושט. מבחינה אנטומית, מדובר בבעיה המתרחשת בשוער הוושטי התחתון ובמעבר בין הוושט לקיבה. במצב בריאותי תקין, השוער הוושטי התחתון, מונע את חדירתם של חומצות הקיבה לוושט, באמצעות מנגנון שסתומי פשוט. כאשר השריר הטבעתי, הסוגר את המעבר בין הוושט לקיבה נחלש, אזי ניתנת לגיטימציה לזרימה של חומצות קיבה לוושט, וכתוצאה מכך, נוצרת דלקת, הגורמת לתחושת הצריבה הקשה המוכרת לרבים מאיתנו.

מהם הגורמים לצרבת?
ישנם גורמים רבים המביאים להיחלשותו של השוער הוושטי התחתון, עובדה הגורמת להיווצרות דלקת ולתחושת צרבת, כאשר הגורמים העיקריים הם:

  1. תזונה לקויה – המורכבת לרוב ממאכלים עתירי שומן, מזון חומצי ומטוגן כגון: פירות הדר, ירקות חומציים כמו עגבנייה, חציל, מאכלים מתובלים וחריפים, משקאות מוגזים, סוכר, צריכת אלכוהול, קפאין, שוקולד ומתוקים.
  2. אנשים הסובלים משבר סרעפתי, מחלת החזר קיבה ווישטי (GERD – gastroesophageal reflux disease) וממשקל יתר (הלוחץ על הקיבה) עשויים לסבול מצרבת (ואף מצבים של צרבת כרונית).
  3. עישון – מחליש את שריר השוער התחתון, ובכך, גורם למעבר של מיצי קיבה לוושט ולצרבת.
  4. מצבי לחץ, מתח, חרדה ודאגה – המגבירים את החומציות בקיבה.

כיצד מטפלים בצרבת?
למעט הטיפול התרופתי הידוע, קיימות גם אלטרנטיבות טבעיות להתמודדות עם צרבת, והן:

  1. מומלץ לשכב על הצד השמאלי של הגוף – על מנת להוריד לחץ מהקיבה.
  2. מומלץ לצרוך מזונות המסייעים בהקלה על תחושת הצריבה, מסוג: בננה, שקדים, כוסברה, רימון וכורכום.
  3. מומלץ לשתות חליטות תה, מסוג: חליטת תה קמומיל וזרעי שומר, תה זנגוויל, פפאיה ואלוורה.
  4. מומלץ לשתות כוס מים עם טיפות שמן שום.

מדוע כדאי להימנע מטיפול תרופתי של סותרי חומצה נגד צרבת?
כיום, הטיפול התרופתי המקובל כנגד צרבת הוא שימוש בטבליות מציצה כגון: מאלוקס וטאמס, המכילים חומרים סותרי חומצה, שמטרתם להפחית את חומציות הקיבה.
השפעה המהירה שיש לתרופות אלו על הפגת תחושת הצריבה, עלולה להטעות, משום שלמעשה, שימוש עקבי בתרופות סותרות חומצה, עשויה להביא את הגוף למצב של מגננה ועקב כך לייצור מוגבר של חומצות קיבה. עובדה, העשויה להוביל להתפתחותן של מחלות במערכת העיכול והגוף.

תרופות המכילות חומרים סותרי חומצה עלולים לגרום למחלות הבאות:

  • אולקוס, אסתמה, זיהום פטרייתי, סוכרת, צליאק ועוד.
  • שיבוש יכולת ספיגת הוויטמינים במערכת העיכול.
  • תרופות, המכילות חומרים סותרי חומצה, עלולות לגרום למחלות כגון: אלרגיות, מחלות אוטואימוניות (מסוג: קרון, קוליטיס, טרשת נפוצה, לופוס), מחלות ניווניות ( מסוג פרקינסון ואלצהיימר), אבנים בכליות, כיב קיבה, כאבי ראש, הקאות, גרימת נזק לכבד, בריחת סידן, דיכאון, נשירת שיער, רמת PH לא מאוזנת בגוף, ועוד.
  • שגשוג חיידקי המעיים הרעים- הביפידובקטריה, לעומת פגיעה בחיידקי המעיים הטובים- הלקוביצילוס.

כיצד מונעים את חזרת הצרבת?

  1. הקפד על תזונה אורגנית, טבעית ולא מבושלת העשירה בירקות, פירות וסיבים תזונתיים ( כגון: גזר, כרוב, סלרי, חסה, נבטים, אלפלפה, מנגולד ועוד).
  2. שתיית מיץ עשב החיטה מדי בוקר על בטן ריקה. מיץ עשב החיטה מחולל נפלאות בגוף, מבצע ניקוי וסילוק רעלים מהגוף, תורם לתחושת חיוניות ומרץ, מטהר את הכבד, מסייע לפעילות תקינה של המעיים, מסייע במניעת סרטן, כיוון שמשמש כאנטיאוקסדנט וכאמצעי יעיל לחיזוק המערכת החיסונית.
  3. מדי שנה מומלץ לבצע שטיפת מעי – או בשמה המקצועי: הידרוקולוניק (שטיפה של המעי על ידי החדרת מים בלחץ נמוך) – טיפול המסייע בהפחתת משקל, מרפא כיבים, ניקוי רעלים וטיהור הגוף מבקטריות, שאריות מזון וחומצות, שנצטברו במשך שנים במעי.
  4. יש להימנע מצריכת מוצרי החלב השונים ואף להימנע מלחם ומוצריו השונים, בשל העובדה כי מוצרי מזון אלו מעודדים את עליית החומציות בקיבה ולצרבת.
  5. הקפד על צירופי מזון נכונים.
  6. הקפד על שתייה מרובה של מים.
  7. יש להימנע מעישון – הנמצא כגורם המחליש את השוער הוושטי התחתון.
  8. יש להימנע מצריכת מוצרי מזון, מסוג: שוקולד, סוכר, מסטיק, קפאין, קקאו, תה, משקאות מוגזים, אלכוהול, בשר, מאכלים מטוגנים, מאכלים מעובדים, מאכלים חריפים, מתובלנים, מזונות חומציים, כגון: עגבנייה, פירות הדר, וגם להימנע מצריכת שום ובצל.
  9. יש לאכול בכמויות קטנות במשך כל היום, ומומלץ להפריד בין פעולת השתייה ופעולת האכילה, כלומר: לא לשתות כחצי שעה לפני הארוחה וחצי שעה אחרי הארוחה.
  10. מומלץ להפחית מהמשקל וכך להוריד את הלחץ הנתון על הקיבה.
  11. הקפד לאכול כאשר אתה רגוע.
  12. הקפד על ביצוע פעילות גופנית יום יומית, והליכה קצרה לאחר כל ארוחה.
  13. מומלץ לא לאכול כשלוש שעות לפני השינה ולא לשכב במיטה בתום הארוחה.

לסיכום, חוות הבריאות “מצפה אלומות”, מעניקה לך את המענה הטיפולי המקצועי להתמודדות עם צרבת ובעיות נוספות, באמצעות הקניית פרקטיקה מעשית לסיגול אורח חיים בריא, טבעי ואורגני יותר על ידי סדנאות שונות ומגוונות, שכולן ככולן מעניקות לך אלטרנטיבה לדרך חיים בריאה, הרמונית וטבעית.

היי, אנחנו בית הבריאות אלומות , נעים להכיר!

אם חיפשת מידע על סדנאות סוכרת, סדנאות ירידה במשקל, ניקוי גוף ושליטה בסוכר
זה המקום הנכון! אם אין לך זמן לקרוא, אפשר לדבר או להתכתב עם נציג ולקבל תשובה מהירה.  

רק כמה פרטים ואנחנו חוזרים אלייך >

    מבטיחים שלא נציף את תיבת המייל שלך, ותמיד ניתן להסיר את עצמך בקליק אחד

    האתגר האמיתי שלך היום הוא לנהל אורח חיים נכון, כזה שיעניק לך אושר וחיוניות לאורך זמן. ⭐️⭐️ההרשמה לסדנאות פתוחה! יש לך הזדמנות להתחיל מחדש ממש עכשיו⭐️