פלאפל חומוס וחמנייה

(כ-18 כדורים קטנים)

המצרכים:
1 כוס חומוס מושרה ומונבט
1/2 כוס בצל קצוץ
4 כפות זרעי חמניה מושרים
½ פלפל אדום קצוץ
2/3 כוס כוסברה קצוצה
1 כף שמיר קצוץ דק
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
2 שיני שום כתושות
מיץ מחצי לימון
1/3 כוס טחינה גולמית
1/8 כפית פפריקה חריפה או CAYENNE PEPPER
1 כפית כמון טחון
¼ כפית הל טחון
¼ כפית תבלין כוסברה
2 כפות זרעי פשתן טחונים (לא הכרחי)

אופן הכנה:
תחילה טוחנים את זרעי החמניה במעבד מזון. מוסיפים את יתר המצרכים וטוחנים הכל מלבד הפשתן במעבד מזון, עד שמקבלים תערובת חלקה. לבדוק אם יש צורך בעוד מלח. לקחת כף של הוצאת גלידה וליצור בעזרתה כדורים. לסדר אותם בשורות על גבי דף האפיה (או טפלקס). להשאיר בדיהיידרטור שעתיים בחום 125 מע’ פרנהייט. להקטין את החום ל-105 מע’ ולהשאיר לעוד 8 שעות, או עד שזה יבש בחוץ ורך מבפנים
לחלופין: ניתן לאפות בחום נמוך בתנור רגיל בחום נמוך-בינוני.