חומרים:
2 כוסות גרעיני חמניה מושרים במים 6-8 שעות
2 תפוחים גדולים
2 בננות גדולות (או עוד 2 תפוחים)
1/2 כוס תמרים מושרים במים במשך 4 שעות
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
1 כוס צימוקים
או: 3/4 כוס תמרים מושרים
1 כוס אגוזי מלך מושרים 4-6 שעות וקצוצים
אופן ההכנה:
לקצוץ במעבד מזון את גרעיני החמניה, ואחריהם את התפוחים, הבננות (או תפוחים נוספים) ותמרים. אפשר להשתמש למטרה זו גם בצ’מפיון.
לערבב בקערה גדולה את ה”בצק” שנוצר. לערבב עם הוניל, הקינמון, הצימוקים והאגוזים.
ליצור בעזרת 2 כפיות צורות של עוגיות על טפלקס (או נייר פרגמנט).
לייבש בדיהיידרטור (מייבש מזון) ב-105 מעלות פרנהייט למשך 4-6 שעות. להפוך את העוגיות, להסיר את הטפלקס (או נייר פרגמנט) ולהניח על רשת. להמשיך לייבש במשך 4-6 שעות נוספות או עד שהעוגיות יבשות.