עוגיות גרנולה מכוסמת

החומרים:

5 כוסות כוסמת לא אפויה (מחנות טבע)
1/2 כוס זרעי חמניה מושרים ל-4 שעות במים
1/2 כוס זרעי דלעת מושרים ל-4 שעות במים
1/2 כוס שומשום, מושרה ל-4 שעות במים
1/2 כוס זרעי פשתן מושרים ל-4 שעות במים
1 כוס פתיתי קוקוס (לא הכרחי)
2 כפיות קינמון
100 גרם אוכמניות מיובשות או צימוקים
1/2 ק”ג תמרים ללא חרצנים
1 כוס מים בקירוב

אופן ההכנה
להשרות את הכוסמת במים במשך הלילה ולהנביט 24 שעות.
לערבב את התמרים עם 1 כוס מים (לערך) ולהוסיף עוד מים במידת הנדרש.
לערבב את כל החומרים בקערה בעזרת הידיים.
עדיף לייבש את הגרנולה במייבש מזון, אך במידה ואין, ניתן לעשות זאת בתנור אפיה בחום נמוך בין 40-50 מע’ צלסיוס.לשטח 6 כפות מהתערובת על כל תבנית אפיה מרופדת בנייר פרגמנט. לייבש בתנור עם טמפרטורה בת 45-50 מעלות בטורבו כ-8 שעות או עד שהחלק העליון יבש. להפוך לצד שני ולייבש שוב עד שהכל מתייבש לגמרי מרטיבות.
לשבור את הגרנולה לחתיכות או ריבועים.
לאחסן בצנצנות או קופסאות. אפשר לאחסן עד 3 חודשים.