עוגה טבעונאית חגיגית

יש גם עוגות טבעונאיות…
ללא גלוטן וללא ביצים
וללא אפייה, כמובן!

עוגת השבת של חנה… השפית שלנו

ל”בצק”:
2 כוסות אגוזי מלך
2 כוסות אגוזי פקאן
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח-ים
טוחנים בממחה (בלנדר) – עד דק ומעבירים לקערה.

9 תמרים מג’הול (גדולים)
1/4 כוס מים
טוחנים בממחה (בלנדר) עד שמגיע למרקם של ממרח.
מעבירים לקערה ולשים יחד עם האגוזים, לכדי בצק ממש.

בתבנית קפיצית, לא גדולה, מפזרים חצי מעיסת הבצק, באופן אחיד.
מהדקים בעדינות.
כעת מסדרים שכבה של פרוסות פרי (במקרה הזה – בננה)
שוב שכבה, של חצי עיסת הבצק הנותרת, מהדקים בעדינות
ושוב שכבה של פרי, לקישוט מעל… (במקרה הזה – תותים)

חותכים… ונהנים