
כמות: 6 קציצות קטנות (4-3 מנות)
החומרים:
½1 כוסות זרעי חמנייה (לאחר השרייה של 8 שעות וייבוש)
¼1 כוסות קציץ גזר שנותר ממיץ, או גזר מגורר וסחוט
1/2 כוס סלרי קצוץ
1/4 כוס בצל קצוץ
1/4 כוס שמן זית כתית
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כפית תבלין לעוף
1/2 כפית אבקת שום גבישי
3/4 כפית מלח אטלנטי
קורטוב פלפלת אדומה חריפה (Cayenne)
אופן ההכנה:
- טוחנים את זרעי החמנייה במעבד מזון או מטחנת קפה. מערבבים בקערה גדולה את זרעי החמנייה הטחונים עם יתר המצרכים ומערבבים היטב בעזרת הידיים.
- יוצקים כמות של חצי כוס חומר כל פעם, ויוצרים קציצות קטנות בעובי של כסנטימטר. אם רוצים קציצות גדולות יותר, להשתמש בכוס אחת של חומר ואז מקבלים 3 קציצות גדולות.
- מניחים את הקציצות על שעוונית טפלקס (או נייר אפיה) במייבש מזון (Excalibur Dehydrator) ומייבשים בחום של 105 מעלות פרנהייט (או בתנור אפיה רגיל בחום ºC 50 כשהדלת פתוחה קמעה)במשך 2-4 שעות או עד שמקבלים את הפריכות הרצויה. הופכים את הקציצות לצד שני על רשת בלבד וממשיכים לייבש במייבש מזון למשך 2-4 שעות נוספות.
- מגישים על עלה חסה.
- ניתן לאחסן את הקציצות בקופסה סגורה במקרר עד שלושה ימים.
הערה: ניתן להשתמש בתערובת זו גם בתור פטה.