קציצות גזר וחמנייה

כמות: 6 קציצות קטנות (4-3 מנות)

החומרים:
½1 כוסות זרעי חמנייה (לאחר השרייה של 8 שעות וייבוש)
¼1 כוסות קציץ גזר שנותר ממיץ, או גזר מגורר וסחוט
1/2 כוס סלרי קצוץ
1/4 כוס בצל קצוץ
1/4 כוס שמן זית כתית
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כפית תבלין לעוף
1/2 כפית אבקת שום גבישי
3/4 כפית מלח אטלנטי
קורטוב פלפלת אדומה חריפה (Cayenne)

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את זרעי החמנייה במעבד מזון או מטחנת קפה. מערבבים בקערה גדולה את זרעי החמנייה הטחונים עם יתר המצרכים ומערבבים היטב בעזרת הידיים.
  2. יוצקים כמות של חצי כוס חומר כל פעם, ויוצרים קציצות קטנות בעובי של כסנטימטר. אם רוצים קציצות גדולות יותר, להשתמש בכוס אחת של חומר ואז מקבלים 3 קציצות גדולות.
  3. מניחים את הקציצות על שעוונית טפלקס (או נייר אפיה) במייבש מזון (Excalibur Dehydrator) ומייבשים בחום של 105 מעלות פרנהייט (או בתנור אפיה רגיל בחום ºC 50 כשהדלת פתוחה קמעה)במשך 2-4  שעות או עד שמקבלים את הפריכות הרצויה. הופכים את הקציצות לצד שני על רשת בלבד וממשיכים לייבש במייבש מזון למשך 2-4 שעות נוספות.
  4. מגישים על עלה חסה.
  5. ניתן לאחסן את הקציצות בקופסה סגורה במקרר עד שלושה ימים.

הערה: ניתן להשתמש בתערובת זו גם בתור פטה.