
רכיבים:
1 בצל סגול גדול
1 כרישה
3 קישואים קטנים
5 חציל בלאדי
1 בטטה
1 דלורית קטנה
1 כרובית שלמה
שעועית ירוקה
צרור עלי כוסברה
1 פלפל חריף (אם אוהבים)
פחית קרם קוקוס איכותי
2 כפות תבלין קארי צהוב
1 כפית קינמון טחון
קמצוץ הל
קמצוץ אגוז מוסקט
חצי כפית ג’ינג’ר טרי מגורד או יבש טחון
שום, מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה :
- לפרוס את הבצל לרצועות עבות ולטגן על אש נמוכה עם 2 כפות שמן זית עד להשחמה וקירמול. (בשלב זה ניתן להוסיף את השום הפרוס על פי הטעם)
- בזמן שהבצל מתקרמל נטפל בירקות: נקלף ונחתוך לקוביות גסות ונכין בקערות נפרדות.
- לאחר שהבצל השחים נוסיף את הדלורית, החצילים, הבטטה והכרישה ונבשל מספר דקות עד שיקבל צריבה קלה.(בשלב זה ניתן להוסיף את הפלפל החריף)
- לירקות נוסיף את הקרם קוקוס, הקינמון, הג’ינג’ר, הקארי ושאר התבלינים.
- אם הרוטב מצטמצם יתר על המידה או סמיך מדי כדאי להוסיף בהדרגה מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
- כשהירקות מתחילים להתרכך נוסיף את שאר הירקות ונבשל על אש נמוכה לעוד כעשר דקות כך שהכרובית והשעועית הירוקה יישארו פריכים ושאר הירקות יהיו מבושלים במידה הנכונה (את הירקות הנ”ל חובה לבשל כראוי)
- לטעום ולתקן מלח-פלפל
- לפזר מלמעלה עלי כוסברה טריים לקישוט ולתוספת מרעננת.
- מומלץ להוסיף גם עלי בזיליקום לשדרוג המנה.
בתיאבון!
לקוח מתוך vegan friendly.