מרכיבים:
כוס עדשים כתומות
5 כוסות מים
מעט שמן קוקוס או זית לטיגון
בצל גדול
עגבנייה גדולה
כפית מלח
כפית אבקת קארי
חצי כפית כורכום או כמון
רבע כפית פלפל שחור
3 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
חצי כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
מבשלים את העדשים עם 5 כוסות המים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים רבע שעה נוספת.
בינתיים קוצצים את הבצל ואת העגבנייה ומטגנים במחבת עם התבלינים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות. לאחר הטיגון מוסיפים את התערובת מהמחבת לסיר עם העדשים והמים, מוסיפים את הכוסברה, מיץ לימון, שום ותבלינים ומערבבים.
מבשלים תוך כדי ערבוב עוד כ-5 דקות ומורידים מהאש.
מגישים חם.
בתאבון!