מרק סלק

מרכיבים:

חצי ק”ג סלק
2 גזרים
3 תפוחי אדמה
7 כוסות מים
2 עגבניות
חצי כוס בצל ירוק
1 גבעול סלרי
1 כף מיץ לימון
כפית וחצי מלח
שמיר קצוץ

הוראות הכנה:

מקלפים את הסלקים, הגזרים ותפוחי האדמה. גוררים במגררת ומרתיחים בסיר עם מים.
לאחר הרתיחה מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות בסיר מכוסה.
בינתיים, קוצצים את העגבניות ואת הבצל הירוק, פורסים את הסלרי לפרוסות דקות.
מוסיפים לסיר את הירקות הקצוצים, מיץ הלימון ומתבלים במלח. מבשלים בסיר מכוסה עד שהירקות מתרככים.
אפשר לטחון בבלנדר או ליהנות ממרקם הירקות המבושלים בקוביות, להחלטתכם.
מגישים חם ומומלץ עם שמיר קצוץ.

בתאבון!