חמין עדשים שחורות וחיטה
-חורף הגיע ואין כמו חמין לסופ”ש נעים וחם.
חומרים ל 4-6 מנות
1/2 1 כוסות עדשים שחורות,
1/2 1 כוסות חיטה/שעועית אדומה,
3-4 תפוחי אדמה
2-3 בטטות
2 גזרים
1 בצל סגול חצוי ופרוס
1 בצל לבן חצוי ופרוס
5 שיני שום מעוכות
4-5 תמרי מג’הול מגולענים
4-5 עלי מרווה טריים
עלים מ 4-5 ענפי טימין טריים
2-3 עלי דפנה
1-2 כפות חומץ בלסמי
מלח ים, פלפל שחור
שמן זית
+ מחממים שמן זית בסיר כבד שמתאים גם לתנור (אפשר מחיימר). מאדים את הבצלים,
שיני השום ועלי המרווה במשך כ-5 דקות, מוסיפים חומץ בלסמי וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים ומשחימים מעט (זהירות לא לחרוך).
+ מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה, הבטטות והגזרים חתוכים לקוביות גדולות ומאדים יחד כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את התמרים המגולענים, הטימין ועלי הדפנה ומשטחים מעל הכל את החיטה ואת העדשים המסוננות. מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים מים רק עד לכיסוי. מכסים ומביאים לרתיחה.
+ מחממים תנור ל-100 מעלות.
+ מכניסים את הסיר מכוסה לתנור למשך הלילה (לפחות 8 שעות). במידת הצורך ניתן להוסיף מעט נוזלים. ניתן להכין על פלטה או בבישול (קצר יותר, נניח של 4 שעות), אבל עדיף להכין בתנור כי החום עוטף את הסיר מכל הכיוונים.
בתאבון 🙂
*בהשראה ממתכון מקורי של טבעוניות נהנות יותר.