המרכיבים:
2 קישואים גדולים או ארבעה בינוניים
4 כפות שמן זית
6 שיני שום
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כפית כמון
קמצוץ פלפל אדום חריף
2 כפיות פפריקה
1.1/2 כפית מלח אטלנטי
1.1/2 כוסות שומשום, שהוושרה במים 4 שעות
1.1/2 כוסות טחינה
הצעת הגשה:
1 עגבניה קצוצה דק
1 כוס אלפלפה
1 חסה
הוראות:
מערבבים בממחה את כל המרכיבים ביחד מלבד הטחינה והשומשום ומכינים מחית.
מוסיפים את הטחינה והשומשום ומערבלים עד שמתקבלת מחית חלקה.
מגישים על עלי חסה עם עגבניה קצוצה ונבטי אלפלפה (או אחרים).