דיאטת ניקוי רעלים לחולי סוכרת מסוג 2

דיאטת ניקוי רעלים כשיש סכרת?

מאת: קארונה ירון

האביב מעבר לפינה, הטבע מתחדש וסדנאות ניקוי הגוף מרעלים פורחות.

לחולי סוכרת סוג 2, נמליץ על ניקוי רעלים אחת לחצי שנה אך נגביל את הניקוי לתהליך ללא צום מיצים.

מחלת הסוכרת מסוג 2 מאופיינת בכך שהקולטנים לאינסולין בדופן התאים לא קולטים אינסולין. אינסולין הוא שפותח את תעלות הסוכר דרכן נכנס הסוכר מהדם אל תוך התא. כשהתא מתנגד לאינסולין, הסוכר מצטבר בדם. מה הגוף עושה עם מצבורי הסוכר שבדם? בונה טריגליצרידים וכך מצטברים להם גם סוכרים וגם שומנים.

מחלת הסוכרת 2 היא מחלה של תנגודת התאים לאינסולין ולתנגודת הזו שלוש תאוריות:

  • תיאוריה אחת טוענת שקיימים עודף סוכרים.
  • תיאוריה שנייה טוענת שקיימים עודף שומנים.
  • תיאוריה שלישית טוענת שקיימים עודף רעלים.

בכל מקרה, ניקוי גוף מנקז עודפים של סוכרים, רעלים ושומנים אל מחוץ לגוף. זהו תהליך חשוב ביותר בתוך תוכנית שלמה וכוללת לריפוי מסכרת 2. אבל חשוב לדעת איך לבנות תפריט ניקוי נכון כדי שתהליך הניקוי והפינוי לא יוביל למצב של היפוגליקמיה כמו כן, מומלץ לנטר את ערכי הדם לפחות פעמיים ביום – עם הקימה ולפני השינה.

תפריט ניקוי עבור סוכרתיים יכלול:

תפריט חלבונים ושומנים ללא פחמימה. תפריט זה נקרא תפריט קטוגני על שם גופי הקטו, מתוצרי פירוק השומן, שנמצאים בדם כאשר מרבים בתפריט זה. בתפריט הקטוגני 75% מהקלוריות הוא שומן, 20% חלבון ורק 5% פחמימה. בתזונה כזו הגוף מייצר גלוקוז לאנרגיה התוך תאית משומן. הגוף מוריד רמות סוכר, מפחית משקל גוף ומפחית ממאירות, מאחר ותאי סרטן משגשגים בנוכחות סוכר. יש לתפריט זה גרסה טבעונית (אן וויגמור) וגרסה קרניבורית (פליאו) וניתן למצוא מקום מתון ביניהן. יש להרבות בירקות חיים ומבושלים, ולהימנע לחלוטין ממזון מתועש.

כחלק מהתפריט נמליץ על ירק מבושל, הדרך הטובה ביותר לשמור על הוויטמינים והמינרלים של הירקות (בבישול) היא דרך אידוי, לסוכרתיים נמליץ להרבות באידוי ירקות כגון: שומר, אספרגוס, ארטישוק ירושלמי וסלרי, אשר נחשבים פרה-ביוטיים

פרה ביוטיקה היא מרכיב חשוב מאחר ותורמת למצע הגידול של החיידקים במעיים, ולהם חלק עיקרי בפירוק הסוכר מהתזונה. במקביל נמליץ על צריכת מזונות פרוביוטים כגון כרוב כבוש ביתי. לנוחותכם,  הנה מתכון לכרוב ביתי:

כרוב כבוש פרוביוטי – מתכון

  • חותכים לרצועות לקערה.
  • על כל קילו כרוב מוסיפים כף מלח הימלאיה גס.
  • ללוש היטב את הכרוב עם המלח ולהשאיר לעמוד על השיש לפחות שעה.
  • מכניסים לצנצנת ומוסיפים תבלינים – עלי דפנה/ זרעי כוסברה/ זרעי קימל/ פלפל אנגלי
  • דוחסים את הכרוב בצנצנת כך שהנוזלים יכסו את החלק העליון של הכרוב
  • סוגרים לפחות לשבוע מחוץ למקרר לתסיסה (מקום חשוך)
  • לאחר שבוע הכרוב מוכן, ניתן להעביר לכלי אחסון למקרר