מרק גספאצ’ו הוא מרק קר מאזור אנדלוסיה שבספרד. את המרק עושים ע”י טחינה בבלנדר של עגבניות וכל מיני ירקות
החומרים:
4 עגבניות בשלות קצוצות
1 פלפל אדום קצוץ
1/3 חבילה כוסברה או פטרוזיליה
1/2 בצל
1/3 חבילה ריחן טרי
4 גבעולי סלרי עלים
1/4 כפית פלפל אדום חריף CAYENNE PEPPER
2 מלפפונים
2 שיני שום
קמצוץ מלח
מעט מיץ לימון (אופציונאלי)
אופן הכנה:
לשמור בצד מעט מהירקות (כ-2 כפות קצוצות דק מאד). את היתר לטחון בבלנדר. להגיש בצלחות מרק ולעטר עם הירקות הקצוצים דק. לקשט עם שני עלי ריחן.