הקשר בין אנזימים לסרטן השד

מחקרים בוחנים את הקשר בין תזונה וסרטן השד

קיים מחקר על עשבי תיבול ותבלין, ועל אוכל לא מבושל שנערך ע”י ד”ר קית סינגלטרי (Dr. Keith Singletary) לגבי הקשר בין תזונה עשירה באנזימים למחלת סרטן השד. ד”ר סינגלטרי מצא שבקרב הנשים בתאילנד יש אחוז סרטן השד הנמוך ביותר בעולם.

נשים בתאילנד אוכלות RAW FOOD וצורכות יותר תבלינים ועשבי תיבול מכל מדינה אחרת באסיה. כך הן צורכות כמויות רבות של אנזימים.

בגוף יש 3000 אנזימים, והם משתתפים בכל הפעילויות בגוף (פירוק אבות המזון לסוגיהם, נשימה, וכו’). אדם בריא מייצר די אנזימים כדי להילחם בתאים סרטניים וברדיקלים חופשיים הנוצרים מעשן, זיהום אויר, ג’נק פוד ותרופות. כל אלה מפריעים לייצור האנזימים. לכן קיים אצל רבים מחסור באנזימים. כדי לשפר את המצב, ניתן להגדיל את כמות המזון החי ולהוסיף מיצים. כ-90 מחקרים מצביעים על הקשר בין אנזימים לבריאות השד.

גם צריכה של שומנים ושמנים נכונים חשובה לבריאות השד. לדוגמה, חומצת שומן לינולאית (הקיימת בשומשום, שקדים). שומשום ושקדים עשירים גם בפיטוכימיקלים (כימיקלים טבעיים מן הצומח) והם משמשים מקור טוב לסידן. (ב-100 גרם שומשום מלא יש 1200 מ”ג סידן).

 שם המחברת: עדנה מינץ – יועצת בתזונה ומדריכה מוסמכת של שיטת אן ויגמור
 

**הערה: המידע הניתן כאן איננו מידע רפואי ויש להיוועץ תחילה ברופא לפני שמחליטים לעשות שינויים כלשהם.

© כל הזכויות שמורות למצפה אלומות. אין להעתיק או לשכפל תוכן מאמר זה ללא רשות.

מתוך הספר :

For Women Only, by Gary Null and Barbara Seaman, Seven Stories Press

New York, p. 124-125