טיפול באלרגיות

כיצד להימנע מהטרגדיה שצופנת לנו האלרגיה?

השיטה הטבעית להתמודדות עם אלרגיות בכלל ואלרגיות למזון בפרט, על פי “מצפה אלומות”.
נתונים סטטיסטיים מצביעים על כך שכ- 15% מהאנשים בישראל סובלים מאלרגיה. נהוג לחלק את עולם האלרגיות לשני קטבים: האחד, אלרגיות עונתיות המתרחשות בעיקר עם בוא הפריחות באביב. והשני, אלרגיות העשויות ללוות אותנו עד סוף ימינו, כגון: אלרגיה לעוקץ של דבורים, אלרגיה למזון ועוד.

הכתבה הבאה, מבקשת לבחון את הסימפטומים הגורמים לאלרגיה ולהמליץ על מספר טיפים אסטרטגים בנוגע למניעת הטרגדיה שצופנת לנו אלרגיית המזון.

מהי אלרגיה?
אלרגיה או רגשת היא תגובה משובשת של מערכת החיסון, כנגד גורמים שאינם מוגדרים כמחוללי מחלות. התגובה האלרגית נוצרת לנוכח כניסתו של חומר אלרגני אל תוך הגוף וחיבורו אל נוגדן בדם (הנקרא אימונוגלובולין- IgE) , המעורר פעולה כימית, המתרחשת בתאי הפיטום (רקמות) ומשחררת חומר כימי הנקרא היסטמין. היסטמין, כמו גם חומרים כימיים נוספים המופרשים בגוף, עלולים לגרום לסימפטומים של אלרגיה לרבות: פריחה, גרד, עיטוש, ואף קוצר נשימה ועוד.

מהם הגורמים לאלרגיה?
הגורם העיקרי האחראי ליצירת תגובת האלרגיה בגופינו, הוא המערכת החיסונית של גופינו ומידת רגישותה לחומרים אלרגניים המצויים בסביבתנו.
דוגמא לחומרים הגורמים לאלרגיה: אבקת פרחים, עצים (עץ זית), עקיצת דבורים, תרופות, סויה, חלב, ביצים, אגוזים, בוטנים, שער והפרשות החתול, קרמים ומוצרי ניקוי, קרדית האבק, מתכת ניקל ועוד.

מהי אלרגיה למזון?
אלרגית מזון היא תגובה בלתי רצויה של המערכת החיסונית בגוף לרכיבים מסוימים של מזון, לרבות: בוטנים, סויה, ביצים, חיטה, תירס, אגוזים, סומסום, שוקולד, חלב פרה ומוצריו, ועוד. מחקרים מוכיחים כי בין 5% ל-7% אנשים הם בעלי אלרגיה למזון, וככלל תינוקות נוטים לסבול יותר ממבוגרים בנושא של אלרגיה למזון.

החלוקה הקטגורית של סוגי אלרגיות המזון, מתחלקת לשניים:

  1. אלרגיה קבועה: כאשר אכילה של מזון מסוים, גורמת לתגובה ולרגישות. במקרה זה מומלץ להימנע מאכילת המזון לאורך תקופה, וזו עשויה ליצור את סבילות הגוף.
  2. מחזוריות: רגישות למזון המתפתחת עם השנים, בשל אכילה רוטינית של מזון מסוים. התנזרות מאכילת המזון האלרגני לפרק זמן מסוים, תאפשר את סבילותו ואכילתו, בתנאי שצורכים אותו לפעמים.

מהם הגורמים לאלרגיית מזון?
הגורמים המרכזיים לתגובה של אלרגיה למזון, הם: נטייה גנטית, צריכת אלכוהול תוך צריכת מזונות אלרגניים, ליקויים במערכת החיסונית, מתח נפשי, עיכול לקוי, מעיים חדירות, שינויים הורמונאליים, דלקת במערכת העיכול, ואופן החשיפה למזון אלרגני.

מהם התסמינים, המעידים על אלרגיה למזון?
תסמינים כלליים: עיגולים כהים מתחת לעיניים, גירוד באף או בגרון, מגרנות, היפוגליקמיה, דלקת סינוסים והתעלפות.

מלבד זאת, קיימים תסמינים ספציפיים העלולים להופיע בגין אלרגיה למזון, והם:

  • אלרגיה התוקפת את השרירים והשלד, גורמת לתסמינים הבאים: כאבים בגב התחתון ובמפרקים.
  • אלרגיה התוקפת את המערכת החיסונית, עלולה לגרום לתסמינים הבאים: זיהום כרוני, צינון, זיהומי אוזניים.
  • אלרגיה התוקפת את מערכת העיכול, עלולה לגרום לתסמינים הבאים: דלקת מעיים, נפיחות, גזים, כיבים, כאבי בטן, הקאות, שלשול כרוני ומעי רגיז.
  • אלרגיה התוקפת את העור, עלולה לגרום לתסמינים הבאים: אקזמה, חרלת, אטופיק דרמטיטיס, סרפדת, אקנה, פצעונים, גירוד ואדמומיות העור.
  • אלרגיה התוקפת את מערכת הנשימה, גורמת לתסמינים הבאים: אסטמה, צפצוף, קדחת השחת, נזלת אלרגית,נשימה כבדה, דלקת סמפונות כרונית, גירוי בגרון או בחך.

כיצד יודעים שמדובר באלרגיה למזון?
אם היא מלווה בסימנים הבאים, אזי היא אלרגית מזון: אצירת נוזלים כרונית, בלוטות נפוחות מאוד, קמטים בעפעף התחתון, נפיחות ועיגולים כהים מתחת לעיניים.

כיצד לאבחן אלרגיה למזון?
קיימות מספר בדיקות לאבחון אלרגית מזון והן: בדיקה קינסיולוגית, הבודקת את תגובת השריר, ניהול יומן אלרגיות, בדיקת FICA הבודקת את נוגדני החסון למזון בדם, בדירת עור, בדיקת RAST, נוגדני הסרום בדמו של החולה, בדיקה ציטוטוקוסית, לתגובת כדוריות הדם הלבנות ואת רגישותן למזון ספציפי ואלימינציה של מזון.

כיצד למנוע אלרגיות למזון? – השיטה הטבעית של “מצפה אלומות”:

  • הקפידו על יום מיצים פעם בשבוע, על מנת לנקות את מערכות הגוף ולסייע למערכת החיסונית.
  • הקפידו להימנע ממוצרי מזון מעובדים וקפואים.
  • הקפידו להימנע מצריכת מוצרי קמח לבן ( מזון המכיל רעלים רבים העשויים להגביר את האלרגיה).
  • הקפידו להימנע ממוצרים המכילים סוכר לבן, המכילים כימיקילים רעילים והשתמשו בתחליף טבעי: סילאן, מולסה, תמרים, מייפל ועוד.
  • רצוי להימנע ממוצרי בשר, או להעדיף בשר אורגני שאין בו הורמונים או אנטיביוטיקה המזיקה למערכת החיסונית.
  • יש להימנע מעישון, אלכוהול ושוקולד.
  • יש לצרוך עד 2 כוסות קפה ליום.
  • יש להגביל את צריכת המלח ומזון משומר(המכיל מונוסודיום גלוטמט ומגביר את התגובה האלרגית), ויש להמעיט בצריכת מזון המכיל חומרי טעם וריח.
  • מומלץ לבדוק היטב את טבלת מרכיבי המזון בכל מוצר ומוצר, על מנת להימנע מהכנסת מזון אלרגני לגוף.
  • יש להימנע ממזון מטוגן, ורצוי להעדיף על פניו בישול קל או אידוי של מזון, וכך לשמור על הויטמינים והמינרלים החיוניים לחיזוק מערכת החיסון.
  • צריכה של תוספים מחזקים כגון: אבץ, ויטמין C וקוורציטין.
  • עשבי תיבול המסייעים לאלרגיה: זנגביל, פלפל שעטה, בצל ושום.
  • מזון העשוי לתרום לחיזוק הריאות הנו: צנון, לפת, קולורבי, תאנים, תפוחים ואגסים.
  • להגברת מערכת החיסון בגוף, לטיהור ולניקוי מערכת העיכול, שתו מדי בוקר מיץ עשב החיטה.

לסיכום, חוות הבריאות “מצפה אלומות” מספקת לכם סביבה נטולת אלרגניים, המושתת על טהרת רזי תזונת ה-RAW FOOD, תזונה המורכבת ממזון אורגני, טבעי, חי ולא מבושל (הגדל בחוות הבריאות “מצפה אלומות”) העשיר בירקות ופירות, עלים ירוקים, גרעינים ונבטים.

אנשים הסובלים מאלרגיות למזון, יוכלו לרכוש, בחוות הבריאות “מצפה אלומות”, כלים פרקטיים ומעשיים לתזונה ולאורח חיים נטול אלרגניים, זאת באמצעות תזונה אורגנית ייחודית, הסולדת ממאכלים אלרגנים, כגון: חלב, חיטה ובשר, ושלל טיפולים שמטרתם לטהר את מערכת העיכול ולחזק את מערכת החיסון בגוף, כגון: צום מיצים ושטיפת מעי גס עמוקה, כמו גם שלל פעילויות וסדנאות לגוף ולנפש, כגון: מדיטציה, יוגה, סדנת צחוק, סדנת בישול ועוד, שכולן ככולן נותנות את המענה המקצועי השלם להתמודדות עם אלרגיות מזון ובעיות נוספות.

היי, אנחנו בית הבריאות אלומות , נעים להכיר!

אם חיפשת מידע על סדנאות סוכרת, סדנאות ירידה במשקל, ניקוי גוף ושליטה בסוכר
זה המקום הנכון! אם אין לך זמן לקרוא, אפשר לדבר או להתכתב עם נציג ולקבל תשובה מהירה.  

רק כמה פרטים ואנחנו חוזרים אלייך >

    מבטיחים שלא נציף את תיבת המייל שלך, ותמיד ניתן להסיר את עצמך בקליק אחד

    האתגר האמיתי שלך היום הוא לנהל אורח חיים נכון, כזה שיעניק לך אושר וחיוניות לאורך זמן. ⭐️⭐️ההרשמה לסדנאות פתוחה! יש לך הזדמנות להתחיל מחדש ממש עכשיו⭐️