השיטה הטבעית להתמודדות עם אלרגיות בכלל ואלרגיות למזון בפרט, על פי “מצפה אלומות”.
נתונים סטטיסטיים מצביעים על כך שכ- 15% מהאנשים בישראל סובלים מאלרגיה. נהוג לחלק את עולם האלרגיות לשני קטבים: האחד, אלרגיות עונתיות המתרחשות בעיקר עם בוא הפריחות באביב. והשני, אלרגיות העשויות ללוות אותנו עד סוף ימינו, כגון: אלרגיה לעוקץ של דבורים, אלרגיה למזון ועוד.
הכתבה הבאה, מבקשת לבחון את הסימפטומים הגורמים לאלרגיה ולהמליץ על מספר טיפים אסטרטגים בנוגע למניעת הטרגדיה שצופנת לנו אלרגיית המזון.
מהי אלרגיה?
אלרגיה או רגשת היא תגובה משובשת של מערכת החיסון, כנגד גורמים שאינם מוגדרים כמחוללי מחלות. התגובה האלרגית נוצרת לנוכח כניסתו של חומר אלרגני אל תוך הגוף וחיבורו אל נוגדן בדם (הנקרא אימונוגלובולין- IgE) , המעורר פעולה כימית, המתרחשת בתאי הפיטום (רקמות) ומשחררת חומר כימי הנקרא היסטמין. היסטמין, כמו גם חומרים כימיים נוספים המופרשים בגוף, עלולים לגרום לסימפטומים של אלרגיה לרבות: פריחה, גרד, עיטוש, ואף קוצר נשימה ועוד.
מהם הגורמים לאלרגיה?
הגורם העיקרי האחראי ליצירת תגובת האלרגיה בגופינו, הוא המערכת החיסונית של גופינו ומידת רגישותה לחומרים אלרגניים המצויים בסביבתנו.
דוגמא לחומרים הגורמים לאלרגיה: אבקת פרחים, עצים (עץ זית), עקיצת דבורים, תרופות, סויה, חלב, ביצים, אגוזים, בוטנים, שער והפרשות החתול, קרמים ומוצרי ניקוי, קרדית האבק, מתכת ניקל ועוד.
מהי אלרגיה למזון?
אלרגית מזון היא תגובה בלתי רצויה של המערכת החיסונית בגוף לרכיבים מסוימים של מזון, לרבות: בוטנים, סויה, ביצים, חיטה, תירס, אגוזים, סומסום, שוקולד, חלב פרה ומוצריו, ועוד. מחקרים מוכיחים כי בין 5% ל-7% אנשים הם בעלי אלרגיה למזון, וככלל תינוקות נוטים לסבול יותר ממבוגרים בנושא של אלרגיה למזון.
החלוקה הקטגורית של סוגי אלרגיות המזון, מתחלקת לשניים:
מהם הגורמים לאלרגיית מזון?
הגורמים המרכזיים לתגובה של אלרגיה למזון, הם: נטייה גנטית, צריכת אלכוהול תוך צריכת מזונות אלרגניים, ליקויים במערכת החיסונית, מתח נפשי, עיכול לקוי, מעיים חדירות, שינויים הורמונאליים, דלקת במערכת העיכול, ואופן החשיפה למזון אלרגני.
מהם התסמינים, המעידים על אלרגיה למזון?
תסמינים כלליים: עיגולים כהים מתחת לעיניים, גירוד באף או בגרון, מגרנות, היפוגליקמיה, דלקת סינוסים והתעלפות.
מלבד זאת, קיימים תסמינים ספציפיים העלולים להופיע בגין אלרגיה למזון, והם:
כיצד יודעים שמדובר באלרגיה למזון?
אם היא מלווה בסימנים הבאים, אזי היא אלרגית מזון: אצירת נוזלים כרונית, בלוטות נפוחות מאוד, קמטים בעפעף התחתון, נפיחות ועיגולים כהים מתחת לעיניים.
כיצד לאבחן אלרגיה למזון?
קיימות מספר בדיקות לאבחון אלרגית מזון והן: בדיקה קינסיולוגית, הבודקת את תגובת השריר, ניהול יומן אלרגיות, בדיקת FICA הבודקת את נוגדני החסון למזון בדם, בדירת עור, בדיקת RAST, נוגדני הסרום בדמו של החולה, בדיקה ציטוטוקוסית, לתגובת כדוריות הדם הלבנות ואת רגישותן למזון ספציפי ואלימינציה של מזון.
כיצד למנוע אלרגיות למזון? – השיטה הטבעית של “מצפה אלומות”:
לסיכום, חוות הבריאות “מצפה אלומות” מספקת לכם סביבה נטולת אלרגניים, המושתת על טהרת רזי תזונת ה-RAW FOOD, תזונה המורכבת ממזון אורגני, טבעי, חי ולא מבושל (הגדל בחוות הבריאות “מצפה אלומות”) העשיר בירקות ופירות, עלים ירוקים, גרעינים ונבטים.
אנשים הסובלים מאלרגיות למזון, יוכלו לרכוש, בחוות הבריאות “מצפה אלומות”, כלים פרקטיים ומעשיים לתזונה ולאורח חיים נטול אלרגניים, זאת באמצעות תזונה אורגנית ייחודית, הסולדת ממאכלים אלרגנים, כגון: חלב, חיטה ובשר, ושלל טיפולים שמטרתם לטהר את מערכת העיכול ולחזק את מערכת החיסון בגוף, כגון: צום מיצים ושטיפת מעי גס עמוקה, כמו גם שלל פעילויות וסדנאות לגוף ולנפש, כגון: מדיטציה, יוגה, סדנת צחוק, סדנת בישול ועוד, שכולן ככולן נותנות את המענה המקצועי השלם להתמודדות עם אלרגיות מזון ובעיות נוספות.