אורז בסיסי מלא (4-5 מנות)
מצרכים:
1 בצל קצוץ
1 כף שמן זית
1.3 / 4 כוסות אורז חום, להשרות למשך הלילה
1 גזר, מגורר
מלח
3.1 / 2 כוסות מים
2 כפית. ג’ינג’ר קצוץ
1 כפית. שום, קצוצות
1 כפית. שמן שומשום קלוי
1 כף שמן זית
הוראות:
לנפות את האורז. לשטוף ולסנן. משרים למשך הלילה. מבשלים במים עד שהמים רותחים. מוסיפים מלח. מנמיכים את האש ומבשלים על חום נמוך, מכוסה, במשך 30-40 דקות. כאשר האורז רך, ולא נותרו נוזלים, הוא מוכן.
מטגנים בצל בשמן ומים. מוסיפים גזר מגורד. מערבבים וממשיכים לבשל במשך 2 דקות. מכבים את האש. מערבבים ומפזרים ג’ינג’ר, שום ושמן על האורז.