קרקרים פיקנטיים מפשתן

מתקבלים בערך 24 קרקרים מפשתן

חומרים
¼ כוס אבקת עגבניות מיובשות
½ כוס מים
½1 כוסות פלפל אדום קצוץ או קישוא קצוץ
¼ כוס בצל קצוץ
2 שיני שום
1 כפית מיץ לימון
1 כפית מלח ים אטלנטי
1 כפית תערובת תבלינים איטלקית (אורגנו, מיורן, בזיליקום)
¼ כוס עשבי תיבול טריים (ריחן, פטרוזיליה, שמיר)
2 כוסות זרעי פשתן, שרויים במשך 4 שעות ב ½ 3 כוסות מים

אופן הכנה:
מערבבים את אבקת העגבניות המיובשות עם המים כדי ליצור מעין ממרח. שמים בבלנדר ביחד עם הירקות מלבד עשבי התיבול והתבלין האיטלקי. מערבלים הכל בממחה. מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול ומערבלים בשיטת PULSE (הפעלה ועצירה לסירוגין).
מעבירים את התערובת לקערה גדולה. מוסיפים את הפשתן ומערבבים היטב.
שמים ½ 2 כוסות מהתערובת על תבנית של ה-Dehydrator המרופדת בשעוונית *Teflex. לסמן ריבועים שווים.
מייבשים ב- Dehydrator ב-45 מעלות במשך 12 שעות. הופכים את הקרקרים לצד שני וממשיכים בייבוש למשך עוד 6-8 שעות, או עד שהם יבשים לגמרי.
מניחים לקרקרים להצטנן לגמרי, ואז מאחסנים בצנצנת זכוכית. ניתן לשמור את הקרקרים עד 3 חודשים בטמפרטורת החדר, או לזמן ממושך יותר בקירור.
הערה: את אבקת העגבניות המיובשות מכינים ע”י טחינת עגבניות מיובשות בבלנדר מסוג VITA-MIX, או במטחנת קפה.
*ניתן לייבש את הקרקרים גם בתנור טורבו ב-50 מע’ צלסיוס עם דלת מעט פתוחה.