סלט ארטישוק ירושלמי

כמות: 4 מנות

החומרים:
1/2 ק”ג ארטישוק ירושלמי מגורר גס
1/3 כוס בצל סגול קצוץ
2 גזרים מגוררים גס
3 כפות שמיר, קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
מיץ משני לימונים
4 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 כף רוטב סויה או 1/3 כפית מלח אטלנטי (לפי הטעם)

אופן ההכנה:
לרחוץ את הארטישוק הירושלמי ולקרצף בעזרת מברשת. להיפטר מכל הבוץ שדבוק לקליפה. לגרר את הארטישוק הירושלמי ואת הגזר במגררת גסה. להוסיף את הבצל הקצוץ.
בינתיים להכין רוטב: לערבב את מיץ הלימון עם שמן הזית, להוסיף שום, שמיר, פטרוזיליה ומלח.
לערבב את חומרי הרוטב עם הירקות הקצוצים.
רצוי להכין את הסלט והרוטב כחצי שעה לפני ההגשה, כדי שהטעמים יתמזגו.