462 Search Results for

חומוס מקישואים (10-12 מנות)

המרכיבים: 2 קישואים גדולים או ארבעה בינוניים 4 כפות שמן זית 6 שיני שום 1/2 כוס מיץ לימון 1/2 כפית כמון קמצוץ פלפל אדום חריף 2 כפיות פפריקה 1.1/2 כפית מלח אטלנטי 1.1/2 כוסות שומשום, שהוושרה במים 4 שעות 1.1/2 כוסות טחינה הצעת הגשה: 1 עגבניה קצוצה דק 1 כוס אלפלפה 1 חסה הוראות: מערבבים... ( קרא עוד )

גבינת שקדים מתובלת (6 מנות)

חומרים: כוס גבינה שקדים 2 כפות צנוברים טחונים דק 2 כפות בצל סגול קצוץ דק 1 כפית בצל ירוק קצוץ דק 2 כפות ממרח מיסו בהיר* 1 שן שום קצוצה דק 1 כף פטרוזיליה קצוצה דק 2 כפיות שמיר קצוץ דק קורט פלפל שחור טחון טרי אופן ההכנה: לערבב יחד את כל המצרכים ולערבב היטב.... ( קרא עוד )

דלקת מפרקים/פרקים שגרונית

התמודדות עם דלקת מפרקים שגרונית בחוות הבריאות מצפה אלומות דלקת מפרקים שגרונית RHEUMATOID ARTHTIIS הינה צורה אחת מתוך-100 סוגים של מחלות הארתריטיס. זוהי מחלה אוטו-אמיונית הפוגעת במפרקים בגוף כתוצאה מתהליך מתמשך של דלקת. המערכת החיסונית מזהה בטעות חלקים מהגוף כפולשים זרים ותוקפת אותם. היות ומדובר בתהליך דלקתי, הוא מלווה בכאבים, נוקשות ונפיחות במפרקים. כמו כן... ( קרא עוד )

גבינת שקדים

החומרים: 2 כוסות שקדים 1 כוס מים + 2 כמוסות אצידופילוס בד גבינה אופן ההכנה: להשרות את השקדים במים ל-8 שעות או למשך הלילה. לחלוט את השקדים המושרים במים רותחים במשך דקה. לקלף את השקדים. לשים את השקדים המולבנים בבלנדר. להוסיף כוס מים וכמוסת אצידופילוס. לערבל בממחה במהירות גבוהה עד שמתקבלת מחית חלקה. להוסיף מעט... ( קרא עוד )

רוטב סלט מוקרם בניחוח מזרחי

החומרים: 1 כוס גרעיני חמנייה שהושרו, או שקדים, או שומשום (שווה ל-¾ כוס לפני ההשריה) ½1 שיני שום קצוץ 1/2 כוס כוסברה 1 כפית מלח אטלנטי 3 כפות מיץ לימון (בערך 1 לימון) 1/8 כוס שמן פשתן או שמן זית 1/2 כפית אבקת כמון אופן ההכנה: לערבל את כל הרכיבים בבלנדר עם כוס מים מטוהרים.... ( קרא עוד )

רוטב סלט על בסיס טחינה וסלק

החומרים: 1 כוס סלק קצוץ 1/2 כוס מיץ לימון 1 כוס טחינה גולמית 1 כוס מים 2 שיני שום קצוצות 1 כפית אבקת חרדל 2 כפות רוטב תמרי/שויו 1 כפית חזרת קצוצה/טחונה דק 1/2 כפית מלח לערבל את כל הרכיבים בבלנדר. ( קרא עוד )

רוטב סלט ויניגרט

החומרים: 1/4 כוס מיץ לימון 2 כפות בצל סגול קצוץ דק 1/2 כוס שמן זית 1/2 כפית מלח אטלנטי 1/2 כפית פלפלת אדומה חריפה (Cayenne) 1/2 כפית תמצית סטביה או 1 כפית דבש 1/3 כוס כוסברה קצוצה דק 1/4 כוס נענע קצוצה דק 1/4 כוס גבעולי סלרי קצוצים דק אופן ההכנה: לערבל את כל הרכיבים... ( קרא עוד )

דלקת בדרכי השתן

סובלת מדלקת בדרכי השתן ? שתי מיץ עשב החיטה! אחד האזורים הרגישים ביותר בגופה של האישה היא מערכת השתן. ולראייה, נתונים סטטיסטיים מצביעים על כך, שאחת מכל שלוש נשים עתידה לסבול מדלקת בדרכי השתן, לפחות פעם אחת בחייה. כמו כן, דלקת בדרכי השתן שכיחה יותר בקרב נשים מאשר בקרב גברים, זאת הודות לאנטומיית הגוף השונה... ( קרא עוד )

דלקות חוזרות בדרכי השתן – טיפ יומי

סובלת מדלקת בדרכי השתן ? את לא לבד! דלקת בדרכי השתן, היא אחת הבעיות השכיחות בקרב נשים, המופיעה אצל אחת מכל שלוש נשים, לפחות פעם אחת בחיים דלקת בדרכי השתן, הינה אחת מן הבעיות השכיחות בקרב נשים, המופיעה אצל אחת מכל שלוש נשים, לפחות פעם אחת בחיים, זאת על פי נתונים סטטיסטיים. תחושת השריפה והצריבה... ( קרא עוד )

יורדים במשקל במצפה אלומות

דיאטות בזק בעידן השפע, לעומת דיאטות כאורח חיים דיאטות הפכו לחלק מושרש ובלתי נפרד מחיינו, זאת כבר עובדה, ולראייה, בארצות הברית בלבד, נתונים סטטיסטיים בנושא דיאטות מוכיחים כי: 25% מהגברים האמריקאים, 45% מהנשים האמריקאיות, ובין 40% ל – 60% מהנוער האמריקאי, נמצאים בעיצומן של דיאטות, בכל רגע נתון. שני הכוחות הגדולים, הפועלים זה כנגד זה:... ( קרא עוד )

דיאטה טבעית

דיאטה, דיאטה, דיאטה… זו המילה ששומעים כיום בכל שיחה. כולם מחפשים דיאטה שתעשה מעשה קסמים. כיום, למעלה ממחצית אוכלוסיית העולם המערבי סובלת מעודף משקל וכרבע מהשמנת יתר. תנסו לנחש כמה מנסים למצוא דיאטה אמיתית שתחזיק לאורך השנים. ב”מצפה אלומות” – חוות בריאות והתחדשות, הראשונה מסוגה בארץ, אנו מעניקים הזדמנות לכל אותם אנשים, אשר נאבקים תמידית... ( קרא עוד )

ג’רי מינץ

נולד בקנדה ב- 1948, עלה לארץ בשנת 1969, והתנדב לנחל מוצנח, שירת בגדוד 50. בעל תואר ב.א. בהיסטוריה ולימודי הסביבה. בפעילותו המקצועית בארץ עסק ב-: הוראת אנגלית לבדווים, מזכיר הפועל ערד, מדריך ג’ודו, מזכיר הפועל פ”ת, רכז ארצי של ענף הג’ודו והסייף במרכז הפועל. בתחילת שנות השמונים עסק בתווך נדל”ן. בשנת 1984 עבר להתגורר בארה”ב... ( קרא עוד )

גירושים – כגורם למצבי מתח, לחץ וחרדה

התמודדות עם גירושים דומה במידה מסוימת לכל חווית אבל או אובדן. כיצד נוכל להתמודד עם התקופה המאתגרת הזו? כל אדם מגיב בצורה שונה לגירושים. בתקופה זו חווים שלבים הדומים במהותם לשלבי אבל ואובדן על מותו של אדם אהוב. הבנה מעמיקה של הציפיות שלך מעצמך, תסייע לך במציאת דרכך, אך הרגשות השליליים עדיין יישארו עמוק בלב... ( קרא עוד )

רוטב שמנת שקדים ואגוזים

חומרים: 1 כוס שמנת שקדים 1/4 כוס אגוזים מלח ים 1/2 כפית 1/4כפית קארי הוראות הכנה: לערבב הכל בבלנדר! * אופצייה נוספת: שמנת שקדים + 1 כפית פסטו מוכן ( קרא עוד )

סלט עשבי תיבול

כמות: 4 מנות החומרים: צרור מכל אחד: פטרוזיליה, גד השדה (כוסברה), נענע, שמיר 1 חב’ בצל ירוק 1/4 כוס שמן זית מיץ משני לימונים 1/2 כפית מלח, או לפי הטעם 1/4 כוס אגוזי מלך קליפת לימון אחד – החלק הצהוב בלבד (או לימון כבוש) חתוך לרצועות דקות. אופן ההכנה: שוטפים היטב את עשבי התיבול, מניחים... ( קרא עוד )

כרוב כבוש

חומרים: 1 ראש כרוב לבן 1 ראש כרוב סגול 2 כפות מלח 2 כפות זנגוול כתוש הוראות הכנה: לחתוך דק את הכרובים במנדולינה או בסכין. לשים את הכרוב המגורר/החתוך בקערה גדולה לפזר את המלח והגינגר/זנגוול הכתוש. לעסות את הכרוב והמלח למשך 10 דקות עד קבלת נוזל. להניח על הכרוב צלחת ועליה קערה קטנה יותר מלאה... ( קרא עוד )

סלט סלק ולפת

כמות: 4 מנות החומרים: 1 סלק פרוס לפרוסות דקיקות 1 לפת פרוסה לפרוסות דקיקות לרוטב: 1/4 כוס מיץ לימון 3 כפות שמן זית 1 כף רוטב סויה 1 שן שום קצוצה 2-3 טיפות סטביה (צמח ממתיק) 2 כפות כוסברה קצוצה דק אופן ההכנה: מערבבים את חומרי הרוטב בבלנדר. יוצקים על פרוסות הסלק והלפת. נותנים לסלט... ( קרא עוד )

סלט ארטישוק ירושלמי

כמות: 4 מנות החומרים: 1/2 ק”ג ארטישוק ירושלמי מגורר גס 1/3 כוס בצל סגול קצוץ 2 גזרים מגוררים גס 3 כפות שמיר, קצוץ דק 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק מיץ משני לימונים 4 כפות שמן זית 2 שיני שום כתושות 1 כף רוטב סויה או 1/3 כפית מלח אטלנטי (לפי הטעם) אופן ההכנה: לרחוץ את... ( קרא עוד )

סלט אביבי

החומרים: 1 חסה ערבית אורגנית 3 גזרים מגוררים גס 1 צנון גדול מגורר גס או חבילת צנוניות מגוררת גס 1 סלק מגורר גס (לא הכרחי) 4 בצלים ירוקים קצוצים חופן נבטי חמניה מיץ משני לימונים ¼ כוס שמן זית ¼ כפית מלח אופן הכנה: חותכים את החסה לרצועות. מוסיפים את הגזר, הצנון, (הסלק) והבצל הירוק.... ( קרא עוד )

סלט בטא קרוטן

כמות: 4 מנות החומרים: 1 כוס גזר חתוך לרצועות דקות 1 כוס סלק חתוך לרצועות דקות 1 כוס סלרי חתוך לקוביות קטנות 1 כוס פלפל כתום חתוך לרצועות דקות 1 כוס קישואים, חתוכים לרצועות דקות 2 כפות שמן שומשום מכבישה קרה 1 כף מיץ לימון טרי 1 שן שום קצוצה רוטב סויה לפי הטעם 1/4... ( קרא עוד )

סלט מנגולד ברוטב אגוזים

כמות: 4 מנות החומרים לסלט: 2 כוסות עלי מנגולד חתוכים לרצועות דקות 3/4 כוס עגבניות שרי חצויות 1/4 כוס זיתים שחורים מגולענים 1 כף בצל אדום קצוץ כפית כוסברה קצוצה החומרים לרוטב: 3/4 כוס אגוזי מלך (שהושרו במים במשך 4 שעות) 2 כפות מיץ לימון כף וחצי שמן זית 1 שן שום קצוצה 1 כף... ( קרא עוד )

סלט עלים נבטים וגרעינים

מרכיבים: 1 כוס עלי בייבי שטופים ומוכנים לאכילה (אורוגולה, רוקט,גרגר הנחלים) עלי חסה ערבית או מסולסלת 2 גזרים גדולים חתוכים למקלות 1/2 כוס נבטי ברוקולי 1/2 כוס נבטי חמנייה חופן זרעי חמנייה רצוי מושרים לרוטב מיץ מלימון שלם 1 כפית חרדל דז’ון רצוי מהכנה ביתית 1 כפית דבש דבורים טהור 3 כפות שמן זית מכבישה... ( קרא עוד )

סלט אבוקדו, עלי תרד ונבטים

מרכיבים: 350 גרם עלי תרד בייבי שטופים ומוכלים לאכילה 2 אבוקדו קלוף וחתוך לרצועות 1/2 כוס נבטי צנונית 1/2 כוס נבטי אלפלפא 10 עגבניות שרי חצויות חופן בצל ירוק קצוץ לרוטב מיץ מלימון שלם 4 כפות שמן זית מכבישה קרה מעט מלח ים אטלנטי אופן ההכנה להניח את עלי התרד, הנבטים והעגבניות בקערת הגשה ולערבב,... ( קרא עוד )

מרק זוקיני מוקרם

מרכיבים: 4 מנות 1 כוס מים 2 קילו זוקיני, מקולף וחתוך (בערך 2 כוסות) 2 גבעולי סלרי חתוך 2 כפות מיץ לימון 2 כפות שמן זית 2 כפיות מיסו לבן 2 שיני שום כתושות ½ כפית מלח קמצוץ פפריקה חריפה 1 אבוקדו מעוך 2 כפות שמיר טרי קצוץ הוראות הכנה: להכניס מים, זוקיני, סלרי, מיץ... ( קרא עוד )

מרק מיסו

במזרח הרחוק, ובמיוחד ביפן, מרק מיסו הינו מיצרך חיוני יומיומי, וטעמו משתנה מסמיך מאד ומשביע עד לקליל מאד ומעודן. יש בו משהו שמתאים לכל מצב רוח ולכל ארוחה ( קרא עוד )

מרק אנרגיה

מרק אנרגיה בסיסי (ל-2 מנות)תפוח עץ בינוני¾ כוס נבטי חמניה½ אבוקדו1 כפית מיץ לימון1 כפית אצות ים היז’יקי מושרות כחצי שעה במים וחתוכות1 תמרמים לפי הצורךכוסמת נבוטה ויבשה אופן הכנה:לחתוך את התפוח לחתיכות. לרסק בבלנדר עם כוס מים. להוסיף את יתר החומרים מלבד האבוקדו ולערבל.להוסיף לבסוף את האבוקדו ולערבל עד לקבלת מרקם אחיד. לצקת לצלחות... ( קרא עוד )

מרק עדשים ירוק

החומרים: ½ ק”ג עדשים ירוקים 2 עגבניות בינוניות קצוצות 2 גבעולי סלרי קצוצים 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות 2 בצלים חתוכים לרבעים ½ כוס בטטה חתוכה לקוביות קטנות 3 שיני שום ½ כפית רוטב טבסקו 2 עלי דפנה 3 כדורי פלפל אנגלי מיץ מלימון אחד מלח ופלפל לטעם 6 כוסות מים אופן ההכנה: לבשל... ( קרא עוד )

הקשר בין אנזימים לסרטן השד

מחקרים בוחנים את הקשר בין תזונה וסרטן השד קיים מחקר על עשבי תיבול ותבלין, ועל אוכל לא מבושל שנערך ע”י ד”ר קית סינגלטרי (Dr. Keith Singletary) לגבי הקשר בין תזונה עשירה באנזימים למחלת סרטן השד. ד”ר סינגלטרי מצא שבקרב הנשים בתאילנד יש אחוז סרטן השד הנמוך ביותר בעולם. נשים בתאילנד אוכלות RAW FOOD וצורכות יותר... ( קרא עוד )

בולימיה נרבוזה

בולימיה נרבוזה היא אחת מהפרעות האכילה השכיחות, אך המסוכנות ביותר. סקירת מחקרים מתארים את מקור התופעה וכיצד ניתן להתמודד עימה בולימיה נרבוזה היא הפרעה פסיכיאטרית המאופיינת באירועים נשנים של התקפי אכילה בלתי-נשלטים בפרקי-זמן קצרים של כמות זמן גדולה מאוד, המלווה בהתנהגות מפצה למניעת עלייה במשקל. אירועים אלו מתרחשים לפחות פעמיים בשבוע במהלך 3 חודשים ברצף,... ( קרא עוד )

שיטת ד”ר אן ויגמור

אודות ד”ר אן ויגמור: אן ויגמור נולדה בליטא בתחילת המאה ה 20 וגודלה ע”י סבתה שהייתה הילרית ומרפאה בצמחי מרפא, הסבתא ריפאה חיילים שחזרו ממלחמת העולם ה-1 או אנשים מהכפר שסבלו ממגוון מחלות כרוניות. בגיל 18 הצטרפה אן ויגמור להוריה שהתגוררו בארצות הברית ועבדו במאפיה, היא הייתה מסיעה את הציוד יום יום בעזרת סוס ועגלה,... ( קרא עוד )

מרק גספאצ’ו

מרק גספאצ'ו הוא מרק קר מאזור אנדלוסיה שבספרד. את המרק עושים ע"י טחינה בבלנדר של עגבניות וכל מיני ירקות ( קרא עוד )

איור וודה מדע הרפואה ההודית העתיקה

איור וודה מדע הרפואה ההודית העתיקה (מאמר ראשון בסדרה) הפירוש המילולי של המילה איור וודה הוא ידע טהור נצחי (וודה) על החיים (איור). הספרות הוודית העתיקה טוענת שידע זה הגיע לאנושות בתקופה הקדומה מרישים (רואים) מוארים שחשו דאגה ממצבו העגום של המין האנושי ומהגברת המחלות והבעיות הרפואיות בעולם. הרישים שאפו לגלות את האמת העמוקה העומדת... ( קרא עוד )

הכן גופך לחורף – אל תיתן לשפעת להשפיע עליך

החורף הגיע, השלגים, הגשמים, הימים הקצרים, נהייה יותר קר ואפשר לראות את בעלי החיים והצמחים מתחילים להתכנס פנימה ולהתכונן לחורף. בחורף עולה שכיחות התחלואה במה שאנו מכנים “מחלות חורף”. הצטננות /התקררות, דלקות בדרכי הנשימה ובריאות, דלקות אוזניים, סינוסיטיס ו”מלכת ” מחלות החורף הלא היא השפעת. יש יותר מהסבר אחד לתופעה אולם אין שום תיאוריה מדעית מנומקת... ( קרא עוד )

הדבר הכי חם באביב… אלרגיות

מזג האוויר ההפכפך בתקופת האביב, הופך כל אלרגיה לטרגדיה. סדרת התעטשויות שלא נפסקת, אדמומיות פתאומית ומגרדת, או נפיחות, הם רק חלק מהסימפטומים המוכרים לנו, יחד עם זאת, יש אלרגיות העשויות ללוות אותנו לאורך כל חיינו, כגון: אלרגיה למזון, המחייבת אותנו לסגל את אורחות חיינו לתזונה המדירה את הגורם האלרגני ממזוננו. הכתבה שלפניכם, מבקשת לברר מהם הסימפטומים... ( קרא עוד )

טיפול באלרגיות

כיצד להימנע מהטרגדיה שצופנת לנו האלרגיה? השיטה הטבעית להתמודדות עם אלרגיות בכלל ואלרגיות למזון בפרט, על פי “מצפה אלומות”. נתונים סטטיסטיים מצביעים על כך שכ- 15% מהאנשים בישראל סובלים מאלרגיה. נהוג לחלק את עולם האלרגיות לשני קטבים: האחד, אלרגיות עונתיות המתרחשות בעיקר עם בוא הפריחות באביב. והשני, אלרגיות העשויות ללוות אותנו עד סוף ימינו, כגון:... ( קרא עוד )

אוסטאופורוזיס

אוסטאופורוזיס הינה מחלה מרכזית מבין מחלות הזקנה והניוון שהיו נדירות במאה הקודמת ועל אף התפתחות הרפואה והארכת תוחלת החיים של האוכלוסיה כיום, אנו מוצאים את עצמנו עומדים מתמודדים עימה. הסיכוי שאשה בת 50 תפתח שבר על רקע אוסטאופורוזיס במשך חייה הוא 40% וכמחצית מכך לגבר. לעצם יש שני תפקידים בגוף: 1. להוות משענת, לאפשר תנועתיות... ( קרא עוד )

אכילה נכונה – אכול לאט, אכול פחות , אכול נכון…

אכילה מהירה גורמת לאכילת יתר, משקל עודף ובעיות רפואיות הגורעות מאיכות החיים שלנו. נוכל להימנע מכל אלה אם נקפיד על תזונה נכונה ועל הרגלי אכילה בריאים. כמה כללים לאכילה נכונה: למד להכיר וליהנות מהטעם – אתה אוכל מהר, חושב כבר על הדבר הבא שאתה צריך לעשות…עצור לרגע…האם אתה זוכר כלל את טעמו של תבשיל הירקות? את... ( קרא עוד )

אומגה 3

אומגה 3 ואומגה 6 הינם שומנים טובים, המכונים חומצות שומן חיוניות, ואין הן מיוצרות על ידי הגוף – לפיכך, עלינו לקבלן ממקור חיצוני. המשיכה לשומנים מקורה בתזונה הפלאוליטית (תקופת הציידים והלקטים). שומן נדרש להישרדות. אנו נמשכים למזונות עשירים בשומנים, לכן קשה לנו לוותר עליהם.   שמנים רוויים שמן חד- בלתי רווי שמן רב- בלתי רווי... ( קרא עוד )

הקשר בין אסתטיקה ובריאות

לא משנה מהו טעמנו האישי מבחינת קריטריונים שקובעים יופי, בעינינו אנשים בריאים הם בעלי אסתטיקה וזוהר שאי אפשר להגדיר במילים אלא לחוש בה וליהנות ממנה גם מבלי לדעת מהי במדויק. זהו הקשר הבלתי ניתן להכחשה בין אסתטיקה לבריאות, בכל צבע, בכל מגדר, בכל גיל ובכל מצב. אנחנו מפרשים זאת כיופי משום שכל המדדים עובדים לטובתנו... ( קרא עוד )

תזונה נכונה במצפה אלומות

“לעולם לא יאכל אדם אלא כשהוא רעב, ולא ישתה אלא כשהוא צמא” (הרמב”ם) שיטת מצפה אלומות דוגלת באכילת מזון טבעוני-חי אורגני, לא מבושל, המוכר בעולם בשמות Raw Food או Living Food . אכילת מזון זה היא חלק מרכזי בתוכנית, ומרכיב חשוב בשמירת אורחות חיים בריאים. מזון שמבושל מעל 48 מעלות צלסיוס מאבד את רוב ערכו... ( קרא עוד )

הלהיט של החורף – אבוקדו

אבוקדו הוא פרי טעים וגם בריא! בין הפירות עם ריכוז נוטריאנטים הגבוה ביותר, ויש לו הכי הרבה ויטמין E , מגנזיום ואשלגן  מבין כל הפירות. מגנזיום חיוני למערכת לב וכלי דם, לעצמות חזקות ולמניעת סוכרת .באבוקדו יש פי 20 כמות המגנזיום משאר הפירות האחרים. ויטמין E גם חשוב לבריאות הלב וכלי דם. הוא נוגד חמצון חשוב ששומר גם... ( קרא עוד )

שיטת מצפה אלומות

אוטו ורבורג, שזכה בשנת 1931 בפרס נובל על מחקריו בשטח הסרטן, קבע שהסרטן נגרם ע"י תאים חלשים בגלל חוסר חמצן. ( קרא עוד )
1 6 7 8