הפינה הטעימה! יולי 2015

טעימות עם בטטות

שלום חברים!
בפינה הטעימה החודש ריכזנו לכם 2 מתכונים טעימים עם בטטות הידועות כאחד הירקות העשירים ביותר ברכיבים תזונתיים. הבטטה מהווה מקור לפחמימות ומכילה כ-20 ויטמינים ומינרלים. הבטטה עשירה במיוחד בבטא קרוטן המהווה מקור לוויטמין A, בוויטמינים מקבוצה B ובפרט בוויטמין B6 ,במינרלים אשלגן, מגנזיום וברזל וכן בנוגדי החמצון החשובים ויטמין C וויטמין E.

כפי שהבטחנו בחודש שעבר, נחלוק איתכם מלבד מתכוני רו-פוד גם מתכונים מבושלים או אפויים (קלות בלבד כדי לא לאבד מהערכים התזונתיים) וזאת כדי להבטיח שיהיה לכם קל יותר להיכנס ל”כושר” בריאותי יחד עם כל המשפחה.
מאחלים לכם המון בריאות ובתיאבון!

לביבות בטטה:
3 בטטות בינוניות מבושלות קלות ומעוכות
1 תפוח עץ מגורר
1 וחצי כוס נבט חיטה או קוואקר
חצי כוס גרעיני חמנייה
כפית קינמון / אגוז מוסקט
1 כף שמן קוקוס מכבישה קרה

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים, ליצור לביבות בעזרת כף, להניח על נייר אפיה בתבנית, לייבש בחום נמוך במייבש מזון או בתנור.

 

 

 

 

 

 

 

 

קינואה עם בטטות (2 מנות):
½ כוס קינואה
1 בצל קצוץ
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
1 עגבנייה קצוצה
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל
½ שן שום קצוצה
½ כפית ג’ינג’ר מגורר
רוטב טחינה מוכן

אופן ההכנה:
לאדות בצל במעט מים, לשטוף את הקינואה, לסנן ולהוסיף.
לאדות גם את הקינואה עם הבצל כ-2 דקות. להוסיף את קוביות הבטטה והעגבנייה החתוכה הקצוצה.
לכסות באחד ורבע כוסות מים. להרתיח, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ולהנמיך את האש. לכסות. לבשל על אש קטנה כ30- דקות. להוסיף בסוף, לפני ההגשה את השמן ולערבב את הכל.
לפזר מלמעלה שום וג’ינג’ר קצוצים דק. להגיש עם רוטב טחינה וסלט.

היי, אנחנו בית הבריאות אלומות , נעים להכיר!

אם חיפשת מידע על סדנאות סוכרת, סדנאות ירידה במשקל, ניקוי גוף ושליטה בסוכר
זה המקום הנכון! אם אין לך זמן לקרוא, אפשר לדבר או להתכתב עם נציג ולקבל תשובה מהירה.  

רק כמה פרטים ואנחנו חוזרים אלייך >

    מבטיחים שלא נציף את תיבת המייל שלך, ותמיד ניתן להסיר את עצמך בקליק אחד

    האתגר האמיתי שלך היום הוא לנהל אורח חיים נכון, כזה שיעניק לך אושר וחיוניות לאורך זמן. ⭐️⭐️ההרשמה לסדנאות פתוחה! יש לך הזדמנות להתחיל מחדש ממש עכשיו⭐️