אוטו ורבורג, שזכה בשנת 1931 בפרס נובל על מחקריו בשטח הסרטן, קבע שהסרטן נגרם ע”י תאים חלשים בגלל חוסר חמצן.
לפי אוטו ורבורג, יש פגיעה בספיגת חמצן בתאים פגומים, דבר המביא לתסיסה, pH נמוך וחומציות ברמה של כל תא ותא. תא בריא שלא יכול יותר לספוג חמצן לשם הפיכת גלוקוז לאנרגיה הינו בעצם תא אנארובי. הוא משתמש בדרך ההתססה כדי ליצור גלוקוז להפקת אנרגיה. בשיטת התסיסה, מיצר התא הסרטני 2 מולקולות אנרגיה ,ATP, מכל מולקולה של גלוקוז, לעומת 38 מולקולות ATP, כאשר האנרגיה מיוצרת בתאים הבריאים עם חמצן..
כתוצאה מהתסיסה נוצרת חומצת חלב המורידה את ה- pH בתא והורסת את יכולת ה-DNA וה-RNA לפקח על חלוקת התאים. החומצה הלקטית גורמת לכאב מקומי, כי היא הורסת את אנזימי התא. הסרטן מופיע כחיפוי חיצוני מעל התא עם גרעין של תאים מתים. כאשר התאים בגוף חומציים, הגוף מייצר שומן כדי לאחסן בו את החומצה.
גם סטרס, רגשות שליליים ,רעש, עבודה מאומצת וחוסר שינה, מגבירים את החומציות בגוף.
תאים אנארוביים שאינם מתפקדים בנוכחות חמצן עובדים בסביבה חומציתלעומת זאת, דברים שמסייעים לבסיסיות בגוף:תזונה בסיסית על בסיס צמחי, נתינה וקבלת של מילה טובה, חיוך, צחוק, מוסיקה שקטה, מגע עם חיות מחמד, שהייה בטבע, שירה, ונגינה ודברים נעימים
רוב המחלות מתקיימות כשהגוף הינו חומצי, כשהנוזל התוך תאי והבין-תאי חומצי.
pH מסמן את פוטנציאל המימנים בתמיסה. pH נמדד בסקלה של 0-14. 7 מסמן PH נייטרלי. כל מה שנמוך מ-7 נחשב לחומצי, וכל מה שמעל ל-7 נחשב לבסיסי. כדי שהגוף יהיה במצב בריאות טוב, החומציות בדם ובתאים צריכה להיות בסביבות 7.4.
כתוצאה מפעילות יומיומית נוצרת בגוף חומצה.
חומציות יתר בדם גורמת להיצמדות הכדוריות האדומות ולהרס ההמוגלובין, בגלל המטען החיובי הנוצר. תנועתיות הכדוריות האדומות נפגעת, וכך גם אספקת החמצן לתאים.
אמנם יש בגוף מערכות שסותרות את חומציות היתר (כליות, זיעה, לימפה) בעזרת מינרלים כדי לסלק את החומצה מהדם אל הרקמות. מינרלים אלה (סידן, מגנזיום, אשלגן, נתרן) יוצאים ברובם מהעצם. החומציות גורמת להרס תאים ורקמות בגוף.
החומציות בגוף נגרמת בעיקר מ:
אם נסכם זאת, נוכל לומר שמחלות באות מ-3 גורמים עיקריים: רעלים, מחסורים ומצבי לחץ.
גישה מעניינת לגבי הסיבה להיווצרות כולסטרול ניתן למצוא בספרו של ד”ר ראו “הסוד השוויצרי לבריאות מיטבית” (עמ’ 70): הסיבה להיווצרות כולסטרול עודף היא בגלל עודף חומציות בכלי הדם עקב ריבוי בצריכת חלבונים. כדי לסתור את החומציות בדם נוצרים משקעים מסידן ומגנזיום שמגיעים מהעצם ומהסחוסים. אותם מינרלים מחברים באופן טבעי לכולסטרול המצוי בדם וגורם לטרשת עורקים.
שינוי תזונתי משפיע לטובה על ערכים אלה.
כל הירקות, עלים ירוקים, רוב הפירות, שקדים, כוסמת, אצות ים. נבטים ירוקים ונבטוטים.
מה הם מזונות חומציים:
במצפה אלומות אנו משתמשים בכוחות הריפוי הטבעי של הגוף וכן לומדים כיצד למנוע מחלות, לשפר את בריאותנו ולהיראות צעירים וחיוניים יותר.
ניקוי הגוף וההתחדשות הפיזית נעשים בעזרת מיץ עשב החיטה, ובעזרת המזון הטבעי החי שמורכב מפירות וירקות אורגניים, נבטים, זרעים, ואגוזים, וכן דגנים מונבטים וקטניות מסויימות המונבטות אף הן. תזונה זו עשירה מאד באנזימים ולעתים הערך התזונתי שלה עקב כך עולה פי 200 מאשר בזרעים לא מונבטים. כמו כן מקפידה דיאטה זו על צירופי מזון נכונים. משום שהנבטים הופכים למזון חי העשיר ביותר באנזימים והם מתעוררים מתרדמה. מעכב האנזימים (החומר המשמר שבהם לפני ההנבטה) משתחרר ומקל על העיכול וההטמעה. תזונה זו אינה כוללת מזון מן החי (בשר, עוף, דגים, ביצים, חלב).
אין זו תזונה של סלטים בלבד, אלא היא כוללת שילובים שונים של ירקות, נבטים, קטניות ודגנים, גבינות וממרחים מאגוזים וזרעים, ירקות מוחמצים ומותססים, חלב שקדים (או חלב אגוזים אחרים) וחלב שומשום, מיני לחמים וקרקרים, טורטיות, עוגות, עוגיות, מיני מתיקה, מיצים, שייק פירות, גלידות, שרבטים ועוד – כיד הדמיון הטובה.
כמו כן נודעת חשיבות רבה לניקוי מנטלי. לשם כך אנו עורכים במקום מדיטציות עם דמיון מודרך, שיעורי נשימה, יוגה, צ’י קונג, תרפיית צחוק, חיבור לטבע, וכן הרצאות ושיחות שונות במשך השבוע.
הכלורופיל הוא בעצם אנרגיית השמש בצורה נוזלית. הכלורופיל מאפשר שילוב של השמש עם דו תחמוצת הפחמן ומים היוצרים ביחד פחמימות וחמצן.
הכלורופיל דומה במבנהו המולקולרי להמוגלובין. ההבדל ביניהם הוא שבכלורופיל האטום המרכזי הוא המגנזיום, בעובד שבהמוגלובין האטום המרכזי הוא ברזל. הוא מסוגל לרפא ולטהר את כל האיברים, ואפילו לספוח אליו רעלים ולהשמיד פתוגנים, בקטריות, פטריות ותאים סרטניים.
הכלורופיל הינו נוגד חימצון ראשון במעלה.
בכלורופיל יש כמויות עצומות של חמצן, ולכן הוא חשוב להעשרת התאים בגוף בחמצן במערכת העיכול במעי הגס ובמערכת הנשימה. הימצאות של 80%-85% חיידקים ידידותיים במעי חיונית לבריאות מערכת העיכול, מערכת החיסון וליצירת ויטמיני B, K ועוד.
ככל שנרבה בצריכת ירקות ועלים ירוקים, כך ניטיב עם פלורת המעי. מקור מצויין לכלורופיל הוא מיץ עשב חיטה וכן אצות ים שונות כגון כלורלה, ספירולינה, אצת ים כחולה ירוקה ועוד.
לכלורופיל יש תכונות ריפוי מדהימות לגבי כל סוגי המחלות:
את מיץ עשב החיטה מפיקים באמצעות מכונת ידנית או חשמלית, שעובדת באיטיות כדי לא להרוס את האנזימים והיא דומה במבנה למכונת בשר עם “חלזון”. בתכנית של מצפה אלומות מומלץ לשתות מיץ זה פעם או פעמיים ביום, ¼ כוס בכל פעם. עשב החיטה מסלק עייפות, מעלה את הרמה האנרגטית ועובד על גוף-נפש.
יחד עם זאת יש לציין שהוא לא מתאים לכל אדם, והוא לא נועד למי שנוטל תרופת קומאדין לדילול דם או למי שסובל מאי ספיקת כליות (ריבוי אשלגן).
חשיבות רבה נודעת לאנזימים הנמצאים בשפע במזון הטבעי החי. המזון המבושל מאבד 50% מהחלבונים , 70% מהמינרלים והויטמינים וכ-100% מהאנזימים במהלך הבישול.
על פי רפואה סינית, לצבע הירוק היכולת להניע צ’י (אנרגיה) הן מבחינה פיזיית והן מבחינה מנטאלית. לכן הכלורופיל חשוב וחיוני לתפקודי הכבד ולהנעת הדם אל כל אברי הגוף.
עלים ירוקים הם הבסיסיים ביותר מכל הירקות והפירות. הם בעלי התכולה הגבוהה ביותר של ויטמינים, מינרלים, כלורופיל וחמצן. עלים ירוקים ומיץ עשב חיטה משפרים גם את רמת חומציות הקיבה.
במשך השבוע מתקיימים שני ימי מיצים (בעיקר מירקות ומעט פירות).
ישנה חשיבות רבה לחוויית המיצים במצפה אלומות. היא מגבירה את תהליך הניקוי, מזרזת את תהליך הוצאת הרעלים מהגוף, ונותנת לגוף שפע של אנזימים, ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו זמינות. צום המיצים נותן פסק זמן לאברי העיכול והמערכות הפנימיות ומחזק את יכולת הריפוי של הגוף. מחקרים מצביעים על שיפור היכולת הקוגניטיבית כתוצאה משתיית מיצים של ירקות ופירות כמה פעמים בשבוע.
כאשר מתחילים בתהליך זה, שבו עוברים לתזונה בסיסית יותר, עלולים להרגיש עייפות, כאבים, מחושים, כאבי ראש ותחושה כללית לא נעימה. זה אומר שהתהליך עובד, שהגוף משחרר ומנקז את הרעלים שהצטברו . תקופה זו עלולה להמשך יום-יומיים עד שבועות, כל אחד והמצבורים שלו. אך לאחר מכן מרגישים חיוניים, אנרגטיים, ותחושה של נקיון פנימי.
כתבה: עדנה מינץ
יועצת בתזונה ומדריכה מוסמכת של שיטת אן ויגמור