עשב חיטה הינו אחת מצורות המזון המרוכזות ביותר של אנרגיית השמש. כאשר סוחטים אותו למיץ, הוא מסוגל להשיב לגוף אנרגיה רבה. הערך התזונתי של 45 מ”ל עשב חיטה שווה ערך לק”ג אחד של ירקות טריים. עשב חיטה הינו המקור העשיר ביותר לכלורופיל. הכלורופיל כמעט זהה במבנהו המולקולרי להמוגלובין שבדם מלבד אטום אחד. בעוד שבהמוגלובין יש אטום ברזל בכלורופיל יש אטום מגנזיום.
מיץ עשב חיטה מכיל 12% מים, 70% כלורופיל, 12% חלבון, 2% שומן, 1.8% מינרלים, ו-2% סיבים גסים.
תכונות נוספות של עשב חיטה
שתיית מיץ עשב חיטה יכולה לתרום להפחתת משקל, כוון שהוא מטהר את הגוף מרעלים, ממיס את הסתימות לאורך המעי ומאיץ את פעילות חילוף החומרים בגוף.
היות והכלורופיל, שנמצא בתוך עשב חיטה, הינו תוצר של אנרגיית השמש, יש בו את אנרגיית האור המוענקת לנו. הודות לתכולת החמצן הגבוהה שבכלורופיל, עשב החיטה מסוגל להעשיר את הדם בחמצן ולחלופין את תאי המוח והגוף ולהביאם לתפקוד נורמלי. שתיית מיץ עשב חיטה מעלה את הפעילות האנזימתית בתאי הגוף ובכך מסייעת לגוף להתחדש.
עשב החיטה יעיל גם לשימוש חיצוני
• חיטוי פצעים
• שטיפת סינוסים
• שטיפה וגינלית
• דלקות אוזניים
• כאבי ראומטזים
• כאבי ברכיים
• דלקות חניכיים
• דלקות אוזניים
• דליות ברגליים
עשב חיטה יעיל בטיפול בפצעי לחץ ונמק של סוכרת (ידועים מקרים של חולי סוכרת שנידונו לכריתת גפיים תחתונות ובעקבות טיפול עם מיץ עשב החיטה הצילו את רגליהם). עשב החיטה הגדל באדמה אורגנית, הכלורופיל שבו סופג מן האדמה 92 מתוך 102 המינרלים הקיימים בה. חקלאים בארה”ב הזינו פרות ושוורים שסבלו מעקרות בעשב חיטה כדי לשפר פוריות, תכולת המגנזיום הגבוהה שבכלורופיל מפעילה אנזימים שעוזרים בשיקום הורמוני הפוריות.
עשב החיטה ידוע כמפיג ריחות רעים. כן הוא משפר עיכול, מצוין לעצירות ומסייע לפעילות מעיים.
שימושים נוספים למיץ עשב החיטה
הכנת תחבושות עם עשב חיטה
משתמשים בעשב שנותר מהסחיטה (pulp) ומרטיבים אותו עם מעט מיץ עשב חיטה. מניחים על הפצע או הברך הנפוחה, סוגרים מסביב בניילון, ועל זה מניחים תחבושת אלסטית (מצוין לדלקת מאוסטאוארטריטיס).
מתי לשתות את המיץ
מיץ עשב חיטה פעיל על קיבה ריקה. לפיכך עדיף לשתות אותו מוקדם בבוקר עם הקימה ולחכות לפחות חצי שעה-שעה עד לארוחת הבוקר.
לחילופין, ניתן לשתות את מיץ עשב החיטה ביו ארוחות במרווח של שעתיים אחרי הארוחה. לאלה שאינם אוהבים את טעמו, ניתן לערבבו עם מיץ מירקות אחרים, או אפשר עם חתיכת גזר בפה, או ג’ינג’ר וכו’. אצלנו במצפה אלומות מיץ עשב חיטה נכלל בין שאר הירקות הכלולים בתפריט צום מיצים.
ריכוז 8 חומצות האמינו החיוניות הנמצאות ב 100 גרם עשב החיטה ובמזונות אחרים
סוג החומצה האמינית ב-100 גרם |
עשב
|
נבטים
|
תרד
|
ברוקולי
|
ביצים
|
עוף
|
תרקונין
|
1.360
|
0.254
|
0.122
|
0.091
|
0.597
|
0.726
|
איזוליאוצין
|
1.450
|
0.287
|
0.147
|
0.109
|
0.679
|
0.877
|
פנילאלנין
|
1.820
|
0.350
|
0.129
|
0.084
|
0.661
|
0.682
|
ארגינין
|
2.030
|
0.425
|
0.182
|
0.148
|
0.746
|
1.099
|
אלנין
|
2.280
|
0.295
|
0.142
|
0.118
|
0.693
|
1.021
|
חומצה אספרטית
|
4.310
|
0.453
|
0.240
|
0.213
|
1.250
|
1.585
|
חומצה גלוטמית
|
4.350
|
1.871
|
0.343
|
0.375
|
1.626
|
2.568
|
פרולין
|
1.570
|
0.674
|
0.112
|
0.114
|
0.498
|
0.846
|
כיצד מגדלים עשב חיטה
מספר גובר והולך של אנשים מתחילים את הבוקר עם שתיית מיץ עשב החיטה ע”י סחיטה במכונה ידנית או שתייה באחד מדוכני המיצים. למי שקשה לבלוע את המיץ כפי שהוא, אפשר לדלל במעט מים, או לערבב עם מעט מיץ גזר. אפשר להוסיף גם מעט מיץ לימון או מיץ מג’ינג’ר סחוט. ניתן ורצוי לגדל את עשב החיטה לבד. כך אפשר לחסוך כסף ולקבל תוצרת טרייה של עשב חיטה. המפתח הוא תכנון מראש וכלים אחדים. יש לקחת בחשבון שמגש אחד של עשב חיטה מספיק לכ- ½3 מנות מיץ, בהתאם לכך יש לחשב את מספר המגשים.
הכלים הנחוצים
שיטת הגידול – איך מגדלים עשב חיטה